Telegram

Komiker og entertainer Jan Monrad er død

Komiker og entertainer Jan Monrad er død. Det oplyser komikerens hustru til Ekstra Bladet.
Telegram
21. november 2015 kl. 09:31

Fredag aften er den 64-årige komiker Jan Monrad afgået ved døden. Det bekræfter hans hustru over for Ekstra Bladet.

Jan Monrad er især kendt fra duoen Monrad og Rislund. Han døde af en blodprop i lungen, og det skete meget pludseligt, oplyser hustruen til Ekstra Bladet.

- Det er korrekt, at han er død, siger Marianne Busk Konrad til Ekstra Bladet.

Hun tilføjer, at hendes mand var et "storslået menneske".

Jan Monrad og Søren Rislund mødte hinanden i 1.g på Frederiksberg Gymnasium i 1970. Duoen Monrad og Rislund blev dannet i 1978 og lavede komik og satire.

Et par år forinden dannede de gruppen Totalpetroleum sammen med Mik Schack og Claus Clement Pedersen, der blev kaldt Tømrerclaus.

Da Monrad og Rislund sidst i 1970'erne havde et fast indslag i det populære P3-program "Fredagsåbent", måtte DR flere gange møde op i Radiorådet og forsvare duoen, når der havde været seksuelle temaer i deres indslag.

Gennem årene har Monrad og Rislund udgivet en lang række plader og videoer kendetegnet af komikernes bramfri tone og sorte humor.

I 1990'erne blev Jan Monrad også kendt for tv-programmet "Hund og hund imellem", hvor Poul Thomsen var vært.

Gennem 14 år har Jan Monrad været bagsideskribent, rejsereporter og anmelder på Ekstra Bladet. Og i 2009 debuterede han som humoristisk tegner inspireret af Storm P.

Indtil sin død var Jan Monrad aktiv både som foredragsholder og entertainer. Sammen med sin partner Søren Rislund turnerede han landet rundt med et øl-show, og Jan Monrad optrådte desuden med soloshows.

Jan Monrad er oprindeligt uddannet folkeskolelærer og underviste i musik og samfundsfag, inden han gik ind i underholdningsbranchen.

Han blev født 18. marts 1951 på Amager, og inden sin død boede han i Holbæk.

Foruden sin kone efterlader han sig fem voksne børn.

/ritzau/

Opdateret 21. november 2015 kl. 10:26