Telegram

17-årige Mohamed: Internetdebat fik mig fyret fra Bilka

Teenager blev efter eget udsagn presset til at sige op i Bilka efter facebookdebat om islam.
Telegram
29. december 2015 kl. 08:31

En diskussion på en Facebook-gruppe er tilsyneladende årsag til, at 17-årige Mohamad Al Jawerheri fra Næstved ikke længere har et fritidsjob som kassemedarbejder i Bilka i Næstved, oplyser Radio24syv.

Kort før jul engagerede den danskfødte gymnasieelev sig i en debat om islam i den offentlige Facebook-gruppe "JA TIL FRIHED - NEJ TIL ISLAM".

Debatten udviklede sig til, at Mohamad Al Jawerheri blev kaldt "terroristtilhænger" og modtog trusler i sin indbakke, ligesom brugere fra Facebook-gruppen henvendte sig til Bilka i Næstved, hvor Mohamad Al Jawerheri siden sommer har haft et fritidsjob.

Kort tid efter blev Mohamad Al Jawerheri efter eget udsagn tvunget til at underskrive en opsigelse.

- Min chef mente, at jeg havde stødt nogle personer på Facebook, og han vidste ikke, hvordan jeg ville håndtere det, hvis de samme personer kom på besøg i Bilka, men han havde ikke læst hele opslaget på Facebook, og det ville han heller ikke.

Mohamad Al Jawerheri tilføjer, at chefen i Bilka pressede ham til at skrive under på opsigelseskontrakten ved at true med, at det ellers ville få konsekvenser for teenagerens kommende arbejdsliv.

Mohamad Al Jawerheri skrev ifølge Radio 24syv blandt andet "jeg er her i dit land - som nu også er mit land," efterfulgt af en smiley.

En af de Facebook-brugere, som henvendte sig til Bilka i Næstved, er den 71-årige Bjørn Larsen.

- Jeg synes, han virkede provokerende og hånlig over for Danmark, siger Bjørn Larsen, som desuden har indberettet Mohamad Al Jawerheri til Politiets Efterretningstjeneste, til Radio24syv.

Men den 17-årige gymnasieelev fra Næstved afviser at have provokeret.

- Jeg synes, at jeg var meget varsom med mine ord for ikke at støde nogen, og jeg synes egentlig bare hele sagen er lidt surrealistisk, siger Mohamad Al Jawerheri, som opfordres af sin fagforening, HK, til at gå videre med sagen.

Baggrunden for opsigelsen er nemlig ikke saglig, lyder vurderingen fra faglig konsulent i HK, Jeanette Hahnemann.

- Jeg mener ikke, at opsigelsen er saglig, fordi Mohamad hverken har skrevet noget, der er injurierende eller usandt i forhold til virksomheden, siger hun til Radio24syv.

Bilka i Næstved har ikke ønsket at kommentere sagen overfor Radio24syv, men bekræfter opsigelsen fra Mohamad Al Jerwaheri.

/ritzau/

Dette minder mig ganske meget om en tilsvarende sag hos Føtex i Guldborgsundcenteret for et par år siden, hvor en butikschef sagde til flygtninge på indkøb: "Ud af min Føtex".

Vi bor ikke i Danmark, men når vi kommer på det årlige besøg køber vi ind en hel del varer, som man ikke kan få i vores opholdslande, og det gjorde vi netop i denne Føtex. Bl.a. køber vi varer til en normal dansk jul, og vores samlede indkøb i Føtex over 2-3 gange bliver ofte 6.000-8.000 DKK og selvfølgelig mere, når vi køber tv.

Det er klart, at vi ikke har handlet i omtalte Føtex Sundbycentret siden dengang. Men vi skiftede derefter til Bilka i Næstved, selv om der er noget længere at køre, når man handler af 2-3 gange.

Men lad det stå helt klart, efter dette handler vi ikke mere i en butik, der er ejet af Dansk Supermarked. Og ligesom episoden med Føtex vil vi formane alle, vi kender om at gøre det samme. Vi er sikre på, at Kvickly kan levere de varer, vi efterspørger, og tilsyneladende er deres kød også bedre.

John Andersen, erik winberg og Hans Larsen anbefalede denne kommentar