Telegram

Lars Larsen opnår nyt rekordresultat med Jysk

Jysk Group opnåede et resultat før skat og renter på mere end tre milliarder af en omsætning på 22 milliarder.
Telegram
7. december 2015 kl. 14:16

Jysk Group fortsætter med at vokse og tjene penge. Siden åbningen af det første Jyske Sengetøjslager i 1979 har Lars Larsen støt øget selskabets omsætning og årsresultat.

Således også i regnskabsåret 2014/15, hvor det blev til et overskud før skat og renter på 3,1 milliarder kroner, hvilket er 126 millioner bedre end i forrige regnskabsår.

Også omsætningen er gået frem fra 20,6 milliarder kroner til 21,9 milliarder kroner.

- Målet har altid været, at Jysk skal være en større og mere profitabel virksomhed. Den øgede omsætning og indtjening vidner om, at vi igen i år har gjort det godt og nået nye milepæle i udviklingen af Jysk Group.

- Vi er dog langtfra i mål, og der skal fremover åbnes masser af Jysk-butikker i hele verden.

- Samtidig vil vi fortsætte med at styrke og udvide vores online forretning, så vi også på den platform er til stede i alle de lande, hvor Jysk har butikker, siger ejer og bestyrelsesformand Lars Larsen i en pressemeddelelse.

Det betyder, at overskuddet for en stor dels vedkommende skal geninvesteres i virksomheden, blandt andet i form af nye lagre i Tyskland og Bulgarien samt en udvidelse af det nuværende lager i Uldum ved Horsens.

Jysk Group driver i dag 2300 butikker fordelt på 41 lande. Sammenlagt har koncernen mere end 20.000 medarbejdere.

Det seneste år er der åbnet 98 nye Jysk-butikker, herunder den første af slagsen i Montenegro.

Efter regnskabsafslutningen er der desuden åbnet butikker i Grækenland, Albanien, Vietnam og Singapore.

Foruden Jysk- og Dänisches Bettenlager-butikkerne har Lars Larsen også puttet penge i en række andre møbelkæder, herunder Idemøbler, Ilva og Bolia.com.

Hans investeringer tæller desuden havemøbelproducenten Scancom, Himmerland Golf & Spa Resort, sushi-kæden Letz Sushi og hotel Ferdinand i Aarhus.

/ritzau/