Telegram

Thailand bekræfter russisk advarsel om muligt IS-angreb

Ti syriske statsborgere skal være kommet til Thailand med henblik på at udføre angreb mod russiske turister.
Telegram
4. december 2015 kl. 11:41

Det thailandske politi bekræfter fredag, at det er på udkig efter syriske terrormistænkte efter et tip fra myndighederne i Moskva.

I et notat, som er lækket fra politiet i Thailand, bliver betjente bedt om at følge op på informationer fra det russiske sikkerhedspoliti, FSB, om, at ti syriske statsborgere skulle være rejst til Thailand for at udføre angreb.

Notatet er ægte, sagde talsmand Songpol Watanachai fredag til journalister.

De mistænkte skal have delt sig op og rejst til turistområderne i Pattaya og Phuket samt Bangkok, står der i notatet.

Ifølge oberst Winthai Suvaree, talsmand for Thailands militære regering, har man ikke lokaliseret de mistænkte. Men sikkerhedsstyrker er i stand til at håndtere situationen, lyder det.

- Vi har ikke fundet beviser for, at IS-terrorister skulle være i landet, siger Winthai over telefonen til det tyske nyhedsbureau dpa.

Han henviser til Islamisk Stat, IS.

I notatet står der videre, at specialstyrker skal styrke tilsynet på turistområder med mange russiske besøgende.

Omkring 1,6 millioner russere besøger hvert år Thailand, hvilket er den næststørste nationalitet, som er turister i landet.

Islamisk Stat har tidligere taget skylden for en bombe på et russisk fly, der styrtede ned over Sinai-halvøen i oktober. Styrtet kostede 224 mennesker livet - hovedsageligt russere.

Den ekstremistiske bevægelse sagde dengang, at det var hævn for Ruslands militære indgriben i Syrien, hvor jihadisterne har erobret terræn.

/ritzau/dpa