Tilfreds ombudsmand lukker sag om Støjbergs annoncer

Når Støjberg igen indrykker annoncer i udenlandske aviser, vil hun være opmærksom på målgrupper og præcision.
18. december 2015 kl. 12:36

Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, begraver stridsøksen i forhold til udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) og hendes omstridte annoncer i libanesiske aviser tidligere på året.

Ombudsmanden rejste i november kritik af annoncerne. De var ikke i overensstemmelse med reglerne for offentlige myndigheders vejledning af borgere, lød kritikken.

Men det gav Inger Støjberg ikke meget for. Hun erklærede, at hun sagtens kunne finde på at reklamere for den danske udlændingepolitik igen.

- Jeg er ikke enig med Ombudsmanden. Hverken i hans vurdering eller i den kritik, han giver. Jeg agter også at sætte nye annoncer i med de nye stramninger, som vi nu gennemfører til januar, sagde ministeren.

Men et svar fra Støjbergs ministerium har nu stillet ombudsmanden tilfreds.

- Det centrale for mig har været fremadrettet at afklare, hvilke regler og principper der gælder for denne form for kommunikation.

- Jeg er tilfreds med den udmelding fra ministeriet, der nu foreligger på dette punkt, siger Jørgen Steen Sørensen i en pressemeddelelse.

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet skriver i sit svar til ombudsmanden, at ministeriet annoncens hovedbudskab var, at Folketinget havde besluttet at skære de sociale ydelser til nyankomne flygtninge markant.

Ministeriet forklarer også, hvem der var målgruppen for annoncerne, og hvorfor de blev bragt i de pågældende aviser.

Ministeriet lover, at det fremover "selvsagt vil være opmærksom på målgrupper og på præcision i kommunikationen."

- Ministeriet vil efter det oplyste herunder være opmærksom på, at det kan tydeliggøres, hvor der kan søges yderligere information via nyidanmark.dk

Jørgen Steen Sørensen understreger, at der ikke som sådan er noget i vejen for, at et ministerium indrykker annoncer.

- Og det må gerne ske med fokus på de dele, som må anses for restriktive. Det skal blot være retvisende, siger han.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer