1000 mænd forulempede kvinder i Köln nytårsaften

Omfang af angreb på Kölns hovedbanegård, hvor omkring 1000 aggressive mænd medvirkede, har chokeret Tyskland.
5. januar 2016 kl. 14:16

Borgmesteren i den vesttyske storby Köln har indkaldt politiets ledere til krisemøder, efter at omkring 80 kvinder har anmeldt seksuelle overfald og seksuel forulempelse fra hundredvis af mænd nytårsaften.

Angrebenes omfang på Kölns hovedbanegård, hvor omkring 1000 fulde og aggressive mænd medvirkede, har chokeret Tyskland.

- Det er en helt ny dimension af kriminalitet, siger politichef Wolfgang Albers ifølge BBC, som med henvisning til en række tyske medier oplyser, at mændene var af arabisk eller nordafrikansk udseende.

En politimand, der tilbageholdt otte mistænkte nytårsaften, siger til avisen Express, at "de var alle asylansøgere."

Angrebene i Köln skete nær byens berømte domkirke, fremgår det af tyske medierapporter.

De fleste overfald blev anmeldt som røverier, men et stort antal kvinder er efter alt at dømme blevet seksuelt forulempet.

Området ved Kölns domkirke er berygtet for at være fyldt med tyve og lommetyve, men politiet finder det meget foruroligende, at angrebene nytårsaften øjensynligt var organiseret.

Omkring 1000 unge mænd ankom til området i store grupper. Angiveligt havde de en klar hensigt om at foretage angreb på kvinder. I Hamburg skete noget lignende i kvarteret ved St Pauli.

Politiet mener, at en del kvinder blev overfaldet, men at de ikke har melde det.

En politiker siger, at det blot er toppen af isbjerget, og der er bekymring for, hvad er vil ske til februar i forbindelse med druk og gadefester i karnevalstiden i februar.

Kölns borgmester, Henriette Reker, kalder angrebene for "afskyelige".

- Vi kan ikke tillade, at dette bliver et lovløst område, siger hun og påpeger, at besøgende ikke skal komme til Köln med en frygt for at blive overfaldet.

Den tyske justitsminister, Heiko Maas, skriver på Twitter, at "alle de skyldige må retsforfølges."

Politiet er ved at efterforske sagen og studerer blandt andet overvågningsvideoer og optagelser fra mobiltelefoner.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dette er fuldstændigt uacceptabelt og der skal slås hårdt ned mod sådanne overfald. Kvinder skal kunne gå i fred uden at blive forulempet af mandegrupper, der driver klapjagt. Denne rovdyrstaktik er ekstremt farlig - ikke kun for kvindelige ofre!

Sådanne hændelser vil i øvrigt give vind i sejlene for nynazisterne.

Det bliver en træls tid, vi går i møde.

En ny flygtningekvalitet i Tyskland – kommer også snart her i Deres biograf(i) …

Så er der nogle fremmede fra fremmede kulturer, inkl. deres ’rådne kvindesyn’, der har taget dette tilbud om Merkelins ’Willkommenskultur’ og tvangsintegration til sig, men desværre taget sagen helt bogstaveligt, og bare fulgt denne EU-snapside med såkaldt ’fri bevægelighed’ for Hot'N'Totter af enhver kulør, funderet i den såkaldte Schengen-aftale, en oprindelig NS-tysk tankegang fra 1930erne – 'Neuropa' in spe - og endnu et ’privilegeret tab’ med vores frihedsrettigheder på vej mod politistaten …

http://www.zdf.de/ZDFmediathek/hauptnavigation/nachrichten#/beitrag/vide...

Ja, egentlig ikke så overraskende - unge mandlige asylansøgere med få penge og masser af tid, ingen pligter...

Grethe Preisler

Angela Merkel: "Wir schaffen das"

Was ist das? - Das ist Wass! - Was für'n was? - Anders Wass! - Ah, das ist was anderes!
(Das Hertz von St. Pauli, das ist meine Heimat, in Hamburg da bin ich zu Haus)

Hvis det ikke var så sørgeligt, var det til at grine sin po-po i laser over.

Hvis det er sandt (??) lyder det som racistisk motiveret, organiseret angreb på eller hetz mod kvinder. Hvilket naturligvis er forfærdeligt og totalt uacceptabelt, men trods alt noget et talstærkt og veludrustet politi som det tyske(og danske) let burde slå ned og få de ansvarlige straffet.

Men er det nu også helt sandt ? Er beskrivelsen dækkende ? Det lyder ærligt talt en smule vanvittigt - selv for en flok religiøse ignoranter.
Måske Information kunne levere et bedre grundlag for den videre debat end et flygtigt telegram fra Ritzau ?

Vladan Cukvas

Før man giver sine fordomme om fremmede kulturer frit spil, burde man gøre tre ting.

1. Spørge sig selv følgende: Hvis der blot var tale om en kulturel misforståelse med alvorlige konsekvenser, hvorfor skete det kun i en by, på en aften i så stort et omfang, at det ser ud som om der var tale om en planlagt aktion.
2. Spørge sig selv: Hvis incidentet var planlagt, hvem står bag det og hvad er motivet og hvad er formålet med det.
3. Hvis man ikke umiddelbart kan få et svar på 2, så skal man tilbage til historietimen og læse lidt om operation Gladio.

Episoder som denne sker meget sjældent spontant. Der er gode chancer for at vi få flere af slagsen i 2016.

Søren Ferling, Niels Duus Nielsen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

På b.dk beretter Troels Heeger om episoden. Dybt skræmmende, først og fremmest på grund af de oplevelser kvinderne havde, men derudover også over politiets tilsyneladende passivitet. Især denne passus må gøre indtryk på enhver:

»Kort efter midnat kom de første kvinder hen til os. Grædende og chokeret fortalte de, hvordan de var blevet massivt seksuelt krænket. Derefter holdt vi udkig med kvinder i mængden,« siger den anonyme betjent til Express og forklarer, hvordan han hjalp en 20-årig kvinde:

»Hun skreg og græd. Nogen havde revet trusserne af hende.« !

Der gøres meget i at være politisk korrekt, men måske det er ved at gå op for nogen, at der er flere sider af den sag. Den psykologiske og den meget praktiske - og kedelige vinkel.
Nemlig kultursammenstød, det kan vi godt begynde at vænne os til...

Ved ikke, om politiet var bange (mindretal) eller hvad de opfatter som "massive seksuelle overgreb"?
Det er groft og absolut skræmmende. Der er også meninger omkring emnet i:
http://www.information.dk/557019 "Jeg er perkerudgaven af Amalie Skram"!

Tak, og Michael, det har indtil nu været "ne pas évaluer correctement", idet flygtninge skal hjælpes og støttes på bedste vis.

Overfaldene i Köln og tilsyneladende også i Hamburg giver nogle ubehagelige mindelser om hvad der hændte for de unge egyptiske kvinder under det egyptiske forår i Kairo.

Denne sag må tackles ekstremt hurtigt og med en massiv indsats, så de pågældende mænd kan blive straffet og udvist øjeblikkeligt. Ingen - og slet ikke indvandrere eller asylansøgere - har nogen glæde af at der ikke sker en øjeblikkelig og massiv indsats mod overfaldsmændene.

Der må være nul-tolerance her!

Det gælder for politi og politikere om at handle hurtigt for at forebygge at den almindelige borger begynder at få ideer om selvtægt m.m. Det kan meget hurtigt udvikle sig meget grimt.

http://www.b.dk/globalt/tyskland-rystet-efter-indvandrergruppers-sexover...

Michael Kongstad Nielsen

Fordi gurgle er forkert på den. Begrebet forandrer sig i hvert fald.
Politisk korrekthed blev i 00-erne identisk med VKO-regeringens nedvurdering af det kulturradikale, økoradikale, kratluskerradikale, Svend Auken-radikale, almen velopdragen og forstående empatiske, som man måtte tage afstand fra, hvis man ville være rigtig sej og ukorrekt, der vandt over de bløde.

Der har være begrundet mistanke om terror, der nok altid vil have førsteret. der er ingen nemme eller hurtige løsninger, desværre.

MKN, politisk korrekthed har været nævnt p.t. i forbindelse med "flygtningekrisen" i forhold til evt. kritik af de åbne grænser og at man ikke havde en positiv forståelse for samme.

Frank Hansen, jeg forholder mig til det skrevne i forbindelse med hændelsen.
Det, der er langt ude, er din med tydelig beregning, nedgørende og tilstræbte kritik af mine indlæg, hvor jeg på intet tidspunkt skriver noget om hverken Rådhuspladsen/ hjemlige forhold eller tidligere US præsidenters bortforklaringer.
Menneskelig adfærd er dog ofte forudsigelig.
Det er muligt, at du ikke forstår forskellen eller også er du ude i vendetta gr. tidligere udtalelser, Imidlertid har jeg sat en mere omgængelig tone for 2016, hvilket jeg dog vil fortryde, ret hurtigt, ser det ud til.

Lasse Reinhold

@Vladan Cukvas, du skrev "Før man giver sine fordomme om fremmede kulturer frit spil ... "

For det første skete det samme i Hamborg. For det andet, så var 100% af alle voldtægter i Oslo begået af udlændinge i 2011. Kan du læse i rapporten fra Oslo Politidistrikt: https://www.politi.no/vedlegg/lokale_vedlegg/oslo/Vedlegg_1309.pdf

Og Sveriges ekstreme voldtægtstatistikker kender vi vel alle til?

Alle bør turde at nævne sandheder. Det kan godt være, man ikke vil opildne til had mod etniske grupper, men hvis man ikke kan se nogle tørre facts i øjnene, så kommer man til at lave irrationel politik. Man kunne f.eks. komme til at give statsborgerskab for hurtigt, således at man ikke længere kan smide personen ud hvis han/hun bliver kriminel.

Anne Eriksen,

Ro på. Når du skriver, at den opførsel, som vi var vidne til nytårsaften er hvad der kan ske når mænd uden penge og med megen fritid samles, så siger du dermed også, at danske mænd, hvoraf en del jo også er uden penge og har megen fritid, kunne finde på at gøre det samme. Det kaldes logisk reduktion. Du behøver ikke eksplicit at påstå det, for det følger allerede at dit udsagn.

Forklaringen på de unge mænds opførsel skal nok snarere søges i deres kultur og måske religion, der ikke respekterer løse kvinder uden opsyn af en ejermand.

Søren Ferling, Peter Olesen og Henrik Brøndum anbefalede denne kommentar
Henrik Plaschke

Lasse Reinhold:

Du skriver, at 100% af alle voldtægter i Oslo i 2011 var begået af udlændinge ifølge en rapport fra Oslos Politi. Det er jo forbløffende mange, og det fik mig til at se lidt på den rapport, du henviser til. Jeg har imidlertid ikke kunnet finde dette tal i rapporten – tværtimod - men måske har jeg ikke læst den ordentligt…

Kunne du måske også angive en sidehenvisning? Hvor præcist i rapporten står det, at ”100% af alle voldtægter i Oslo [var] begået af udlændinge i 2011?

Torsten Jacobsen

Henrik Plaschke,

Du skal have fat i side 55. Som det vil fremgå er den af Lasse Reinhold fremførte 'sandhed', som det jo næsten altid er tilfældet med sandheder, en sandhed med betydelige modifikationer:

"Den etniske profilen varierer innenfor de ulike voldtektstypene, men for samtlige unntatt overfallsvoldtekt er norske gjerningspersoner den største gruppen. Overfallsvoldtektene omhandler imidlertid kun 6 forhold, hvor samme gjerningsmann sto ansvarlig forto (5 unike personer mistenkt/siktet i 6 anmeldelser). I 4 av de seks anmeldelsene (3 unike menn) var gjerningsmannen fra Midt-Østen, i en overfallsvoldtekt var mannen fra Afrika, og i en annen fra Asia. Påstanden om at alle overfallsvoldtekter begås av utlendinger støttes dermed av disse tallene, skjønt basisen for uttalelsen er liten og utvalg et spesielt. To av de 5 ulike identifiserte gjerningsmennene bak overfallsvoldtekt var svært unge - under 18 år - og to hadde alvorlige psykiatriske diagnoser. Der som man utvider materialet med også de 16 overfallsvoldtektene der personen ikke er identifisert, men gitt et signalement fra offerets side, oppstår et annet bilde: 8 av gjerningsmennene hadde afrikansk/mørkhudet utseende, 5 var vestlige/lyse/nordiske og
4 hadde asiatisk utseende. Hvor mange ulike personer som står bak disse beskrivelsene på
gjerningsmennene er usikkert, siden gjerningspersonene bak overfallsvoldtekter har en tendens til å begå flere overgrep. "

(kilde: https://www.politi.no/vedlegg/lokale_vedlegg/oslo/Vedlegg_1309.pdf, s. 55)

Henrik Brøndum

Disse unger gutter keder sig åbenbart - de skulle hellere tage tilbage til deres land og slås for det. Som bekendt er kvinder uanset race og religion meget generøse overfor mænd der viser mod til at forsvare dem - det må de da vide? Ellers burde vi fortælle dem det og give dem en chance for at vise det.

Frank Hansen - når jeg skriver kultursammenstød og henviser til "Jeg er perkerudgaven af Amalie Skram"! Om de problemer, muslimske kvinder har i dagens DK.?
At det rent faktisk sker her p.t. i mindre målestok, hvor unge piger i byen bliver chikaneret.
En speciel form for logik, du anvender...
Emnet er hermed uddebatteret herfra.

Torsten Jacobsen

Henrik Plaschke,

Ja, det er på sin ret deprimerende med alle disse 'sandheder' som vi bevæger os rundt i. Ikke mindst med internettets udbredelse er deres antal steget betydeligt - tilsyneladende er der nu så mange, at enhver kan få helt sin egen.

Problemet er selvfølgelig, vil jeg hævde, at de fleste mennesker brugere mere tid på nettet i jagt på 'fakta', der understøtter deres egen, skræddersyede 'sandhed', end de bruger på at søge oplysninger, der potentielt kunne underminere samme. Faktisk vil jeg gå så vidt som til at hævde, at de fleste mennesker har et svært nedbrydeligt og indbygget kognitivt filter, som netop er designet til at holde ubekvemme oplysninger ude.

Sådan har jeg det i hvert fald selv. Og da jeg efter sigende er som mennesker flest, tillader jeg mig at gå ud fra, at der ikke er tale om en brist unik for min person, men snarere om et artstræk. Her kan jeg selvfølgelig tage fejl, da jeg som sagt og for det meste vægrer mig mod at søge oplysninger, der er i modstrid med mine hypotese(r) ;).

Vibeke Rasmussen

Troels Heeger fortsætter sin beretning på b.dk: 'Magtesløst politi frygtede dødsfald under sexovergreb i Køln'. Artiklen slutter:

"Var der tale om nyankomne asylansøgere? Eller tilhører gerningsmændene den gruppe af primært nordafrikanske udlændinge, som i længere [tid] har solgt stoffer foran Kølns banegård? Den nye rapport viser, at der sandsynligvis i flere tilfælde var tale om folk uden permanent opholdstilladelse i Tyskland.

I flere tilfælde har de tilstedeværende hånet politiet.

»Jeg er syrer, I skal behandle mig pænt. Fru Merkel har inviteret mig«, siger en tilstedeværende til en af politibetjentene. I rapporten beskrives det også, hvordan flere personer river deres opholdstilladelser i stykker foran politibetjente med beskeden: »I morgen går jeg hen og får en ny.«

Sider