Telegram

Alternativet er næststørst i rød blok i frisk måling

Megafon-målingen, som giver Socialdemokraterne en vælgerlussing, er god læsning for Alternativets folk.
Telegram
29. januar 2016 kl. 08:21

Socialdemokraterne er løbet med alle overskrifter i forbindelse med den nye Megafon-måling, der kom frem torsdag aften.

Målingen, som er lavet for TV 2 og Politiken, viser, at Socialdemokraterne går hele syv procentpoint tilbage siden seneste Megafon-måling i november og valget i fjor og lander på blot 19,3 procent.

Til gengæld viser målingen også, at Alternativet, der først kom i Folketinget i juni sidste år, er rød bloks næststørste parti.

Læs også: Måling giver kæmpe lussing til Socialdemokraterne

Hovedårsagen til Socialdemokraternes nedtur er den førte asylpolitik. Partiet har blandt andet stemt for regeringens asylstramninger, der blev vedtaget tirsdag.

Asylpolitikken er også årsagen til Alternativets fremgang, mener Rasmus Nordqvist, Alternativets politiske ordfører.

- Vi kan godt både smile og grine af det, men det har været en meget voldsom uge i dansk politik, og derfor kigger vi også på den måling med de forbehold, som der er.

Læs også: Kommentator: Socialdemokratiet står i gigantisk dilemma

- Men vi er selvfølgelig glade for, at folk har givet udtryk for, at den politik, der er blevet vedtaget her på det seneste, ikke er den rigtige, siger han til Ritzau.

Alternativet får 9,3 procent af stemmerne i målingen. Det er mere end Enhedslisten, De Radikale og SF.

I mandater betyder det 17. Ved folketingsvalget i juni sidste år landede Alternativet på 4,8 procent af stemmerne og dertilhørende ni mandater.

Blandt asylstramningerne, der i tirsdags blev vedtaget, er den såkaldte smykkelov, der har skabt debat i udlandet.

Læs også: S om vælgernes lussing: De har svært ved asylstramninger

Fremover kan danske myndigheder dermed beslaglægge flygtninges genstande. Der har også været kritik af, at retten til familiesammenføring for flygtninge med midlertidig beskyttelse udskydes fra et til tre år.

- Målingen viser, at de partier, som ønsker, at Danmark tager ansvar for den flygtningekrise, der er i Europa, og som ønsker en fælles international løsning, går frem. Det er meget positivt, siger Rasmus Nordqvist.

/ritzau/

Opdateret 29. januar 2016 kl. 10:06

Grethe Preisler

Bare ærgerligt, at det næststørste parti i "Rød Blok'' ikke er røde, men grønne. De siger i hvert fald selv, at de er Det Grønne Alternativ til partierne i hhv. "Blå Blok" og "Rød Blok"

Trond Meiring

Miljøpartiet De Grønne definerer sig også som tilhørende grøn blok, og stiller sig åbne for samarbejde med alle partier, pragmatisk, "i enkeltsager". De Grønne er blevet kritiseret, særligt i Tyskland, men også i Sverige og Norge, for at stemme for "blå" politik, eksempelvis i social-økonomiske anliggender.
Alternativet og De Grønne håber nok på, at flere af de borgerlige skal se lyset. Hvis det lykkes, er det Uffe Elbæks skyld.

Vælgere på ørkenvandring...

Lise Lotte Rahbek

Hvilken rød blok???

Sabine Behrmann, Flemming Berger, Karsten Aaen, Jørgen M. Mollerup, Fraus Dolus, Michael Kongstad Nielsen, Nille Torsen og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Politisk hjemløse danske vælgere på vandring i en ørken med masser af blå kameler, der skal sluges undervejs til de meget få grønne oaser, som ikke allerede er ikke er solgt til Goldmann Sachs.

Det er Uffe Elbæks skyld alt sammen, for sådan noget kunne Mette Frederiksen aldrig have fundet på af sig selv.

Michael Kongstad Nielsen

Alternativet er såmænd bare et lille lys i mørket. Der søger folk hen.
Hvad er Rød Blok?
Hvis det er dem, der vil pege på Mette Frederiksen
som statsminister, så kan jeg godt forstå, at mange bliver lidt flakkende i blikket.

Trond Meiring

Rød Front og Blok på det kongelige danske Folketing, består p.t. reelt af et enkelt parti, Enhedslisten, eftersom SF er blevet socialdemokrater, og socialdemokraterne kategoriseres nu som tilhørende blå blok. SF og Ss tab af stemmer, tjener ikke mindst Enhedslisten ret godt på, vil jeg mene.

Grethe Preisler

En lygtemand i mosen, Michael Kongstad Nielsen
Men spis min gris, i morgen skal du slagtes.

Det eneste der er til at skraldgrine af i situationen, er at Blå blok, med ca 90% vælgertilslutning (direkte eller inddirekte), kun tør at snitte ganske fine skiver af velfærden, og det kun ved hjælp af skattelettelser, asylstramninger og privatiseringer ...og de to sidste motiveringer er ved at gå op for befolkningen. Ingen i Blå blok tør sige direkte hvad de ville gøre hvis de havde magt...

Niels Duus Nielsen

Hvis det bliver ved på denne måde, kan EL og Alternativet om få år gå hen og få flertal, så vi kan få den fredelige revolution, vi har så hårdt brug for. Det vil være opfyldelsen af min våde drøm, hvor progressive borgerlige og demokratiske socialister finder sammen om at skabe det gode samfund med plads til alle undtagen børsspekulanter og monopolkapitalister.

Håbet er lysegrønt, men man har vel lov at drømme?

Lise Lotte Rahbek, Sabine Behrmann og Annette Hjort Knudsen anbefalede denne kommentar
Trond Meiring

Krigsprofitører og alskens krigshissere skal vel også ud, ikke?

"Take the simple case of the sarge who wouldn't go back to war,
'cause the hippies tore down everything that he was fighting for."
(Stringman, Neil Young.)

Herman Hansen

Det som jeg uomgængelig forlanger af politikerne er et samfund med plads til alle. At 20%, eller for fremtiden flere, i dag stigmatiseres som "de overflødige" er dyb menneskeforagt og komplet uacceptabel.

Flemming Berger og Annette Hjort Knudsen anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Det bemærkelsesværdige er, at Å næsten fordobler sin størrelse, mens Ø bliver stående på stedet og må se sig overhalet af Å. Hvorfor kan Ø ikke trække frafaldne stemmer fra S?

Alternativet har meningsmålingstække...

Grethe Preisler

@Michael Kongstad Nielsen: Hvorfor kan Ø ikke trække frafaldne stemmer fra S?"

Fordi der er flere havenisser end socialister i De Radikales beskyttede værksted for salonrevolutionære halv-akademikere med søde drømme om omplacering' til en plads i solen i en af 'Elitens' Slotsparker kære Michael:

"Fjäriln vingad syns på Haga
mellan dimmors frost og dün
sig sitt gröna skjül tillaga
och i blomman sin paulün"
(Carl Michael Bellman)

Michael Kongstad Nielsen

'De er sure', sagde ræven, ...
Nej, jeg tror ikke EL har besluttet sig for, aldrig at blive større, ikke flere medlemmer, slut med at stige i meningsmålingerne, fordi de, der måtte komme, er ikke gode nok, ikke ægte nok, men havenisser, det er hvad de er, vorherre bevares. Næh, lad dem bare gå forbi vores parti, her inde er vi få, men rene, så vi skal nok klare os - uden mandater.
Nej, sådan tænker de ikke i EL, er jeg sikker på. Derfor må de overveje, hvordan de får bredt sig mere ud, i et land, der i den grad kalder på seriøs forandring. Og det er altså ikke lykkedes siden sidste valg.

Grethe Preisler

Der er ikke plads til flere 'midterpartier' i Danmark Michael Kongstad Nielsen.

Hvis du synes det er fint nok at deles om pladsen under den lune fimsedyne i karlekammeret, hvor de 'stuerene folkepianister' slås om pladsen i midten med 'havenisserne' fra S, SF og RV, så dig om det. Jeg for mit vedkommende vil hellere campere i et laset spejdertelt uden for sammen med 'Johanne & Pernille' og et par uledsagede muslimske' flygtningebørn af 'tvivlsom etnisk oprindelse' og fryse min r** i laser med anstand.

Men sådan er vi jo så forskellige, og vi lever som bekendt hurra, hurra, i et frit land' med frit valg på alle hylder i det politiske supermarked. Så længe vi har penge nok på Dankortet til at tage, hvad vi vil have, og betale, hvad det koster.

Niels Duus Nielsen

Grethe Preisler: "Der er ikke plads til flere 'midterpartier' i Danmark"

Ikke det? Så vidt jeg kan se, er der rigtigt god plads, alle midterpartierne er jo rykket ud på højrefløjen.

Michael Kongstad Nielsen

Jeg ville ikke have det mindste mod en tur i spejderteltet med 'Johanne & Pernille' uanset årstid, så er det sagt, og du må gerne tage fimsedynerne, men hør nu her: - Danmark har 5,5 mio. indbyggere, der fylder landet ud rent politisk også. Et parti, der har politiske ambitioner, kan ikke putte sig om sig selv, men må ud og have fat i folk, lytte til dem, tale til dem, bevæge dem, få "folkemasserne" i tale og røre. Det er hamrende ligegyldig hvor folk tror de befinder sig bedst, det vigtige er hvor de er på vej hen. De 5,5 mio. kan bevæges, ligesom de 10 mio. grækere kunne bevæges, de 40 mio. spaniere, osv.. Ingen sarte følelser omkring midterpartier er nødvendige, hvis der overordnet en bølge på vej mod venstre.

Grethe Preisler

Lige for tiden er der, if. 'meningsmålingerne' flere stk stemmekvæg på vej ind i Dansk Folkeparti end ud af EL og ind i Alternativet - så det mine herrer meningsmålingsentusiaster ;o)

Rodger and over

Michael Kongstad Nielsen

Lige et øjeblik: - flere ind i DF end ud af EL, tja - det er vel ikke de samme? - og ind i Alternativet, nåh - nu kan EL vel ikke brødføde både DF´s og Alternativets vokseværk.
Der er noget galt i regnskabet.

Grethe Preisler

Tror du for alvo, at vi skal have folketingsvalg inden udgangen af indeværende finansår, MKN? Og har du glemt, hvordan det gik de ''meningsmålingseksperter' der klogede sig på udfaldet af det seneste folketingsvalg i god tid, før stemmerne var talt op og mandaterne fordelt i alle valgkredsene? Du må meget undskylde, men nu gider jeg ikke lege gætteleg med dig længere i denne omgang.

P.S. Husk at give Mette Frederiksen en buket blomster med undskyldning fra 'Alternativets politiske Laboratorium' for det prestigetab Uffe Elbæk har påført hende, næste gang din vej falder forbi Christiansborg ;o)

Michael Kongstad Nielsen

Du behøver ikke at byde op til dans. Allerede fordi, når dansen går i gang, deler du ørenfigner ud eller trækker dig, så snart du ikke gider mere. Som en skælm. Sådan ville ethvert uvornt overklasseløg opføre sig, som har sin klasse i ryggen. Nej, nu skal jeg være ordentlig, som har partiet i ryggen.

Grethe Preisler

Suk - kan vi ikke bare være enige om, at vi er uenige, og så lade det være godt med det Michael KN? Jeg siger jo ikke, at dit store idol nogen sinde har tævet sin kæreste med et baseball-bat, spist små børn med syltetøj til frokost, eller sparket sin gamle mor.

Michael Kongstad Nielsen

Jo, det kan vi godt.
Jeg vil bare lige (på ny) afsløre, at jeg selv stemmer på liste Ø, men har stor respekt for liste Å.

Vibeke Hansen, Holger Madsen og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar
Trond Meiring

Grethe Preisler,
Med fare for at fremstå som en kværulant og tildels manisk pedant, og går efter og korrigerer manden, undskyld, fruen, og ikke det regulære boldspild...
Bellmann, og såkaldt moderne svenskere, skriver u, som i paulun, ligesom danskerne og de fleste andre. Ü, u umlaub, er en/et (tysk(t)) bogstav. Tak.

"Märk hur vår skugga, märk Movitz, mon frère, innom et mörker sig slutar..."

Grethe Preisler

Trond Meiring,
Du har ret, jeg skal hænges. 1-0 til dig og gamle Norge.

Niels Duus Nielsen

Jeg husker ikke vitsen, men jeg husker pointen: "Norge og vi nordmænd!"

;-)

Trond Meiring

Bingo på vidda no igjæn!? Jippi! Jeg er klog, og jeg ved det godt. Men gammel og gammel, fru Blom...
"Jippi! I'm a poet. I know it. Hope I don't blow it."
(Robert A. Zimmermann.)

Niels Nielsen,
var det ikke Danmark og kolonierne, mod Blekingegadebanden, Skåne, Stockholmare, og så en gammel fisker i Ebeltoft?

Trond Meiring

Jante-fascister er I!

Sider