Telegram

Minister på afrikansk mission: Migranter skal sendes retur

Alt for få migranter, der opholder sig ulovligt i Europa, bliver sendt retur, mener Danmarks udenrigsminister.
Telegram
27. januar 2016 kl. 02:41

Når udenrigsminister Kristian Jensen (V) onsdag drager til topmøde i Den Afrikanske Union, står to ord øverst på blokken: flygtninge og migranter.

På mødet, der holdes i Etiopien, skal Kristian Jensen tale med en række afrikanske udenrigsministre, og han håber at kunne finde løsninger, der kan bekæmpe de grundlæggende årsager til, at mange afrikanere tager til Europa.

- De migrations- og flygtningestrømme, som vi ser lige nu, er den største udfordring, som de europæiske lande står overfor. Men det kan vise sig kun at være begyndelsen på endnu større migrationsstrømme i de kommende år, siger Kristian Jensen i en pressemeddelelse.

Blandt andet ønsker udenrigsministeren, at Danmark og andre europæiske lande får bedre mulighed for at sende afrikanere retur til deres hjemland, hvis de opholder sig ulovligt i Europa.

- I dag sendes alt for få migranter, der opholder sig ulovligt i Europa, tilbage til hjemlandet. Det skal der laves om på, og her skal vi både indtænke EU's og vores egen udviklingsbistand, handel og investeringer og støtte til løsninger på de konflikter, der sender befolkninger på flugt, lyder det fra Kristian Jensen.

Han mener, at europæiske og afrikanske politikere har en fælles interesse i at få bremset migrationen mod Europa og i "at skabe vækst og udvikling på hele det afrikanske kontinent".

Det står i pressemeddelelsen fra Udenrigsministeriet ikke klart, om Kristian Jensen får mulighed for at møde sin ministerkollega fra Burkina Faso, efter at han tidligere på måneden aflyste en rejse til det vestafrikanske land af sikkerhedsmæssige årsager efter et blodigt hotelangreb i landet.

/ritzau/

Philip B. Johnsen

Fra artikel:
"På mødet, der holdes i Etiopien, skal Kristian Jensen tale med en række afrikanske udenrigsministre, og han håber at kunne finde løsninger, der kan bekæmpe de grundlæggende årsager til, at mange afrikanere tager til Europa."

Udenrigsminister Kristian Jensen har nøglerne til løsning på denne kapitalistiske systemfejl, men forstå tilsyneladende ikke problematikken, hvilket er bekymrende.

Remitter* i det afrikanske land Gambia udgør en tredjedel af landets økonomi, neokolonialismen er en kendt underliggende årsag.

Danmark kan ikke betegnes, truet af IS, af krigsflygtninge med deres børn på armen eller konventionerne, men antageligt langt mere truet, af en ledelses krise i Danmark, USA og EU.
En ledelse der ikke tager ansvar for de underliggende problematikker, at finde en fælles vej til løsning på vores krige, klimaforandringerne, fattigdom og stigende ulighed.
Svindende håb om en fremtid i de udsatte områder, er direkte proportionalt med antallet af flygtninge til Europa.

*Remitter er hjemsendte penge fra Europa.