Telegram

S-formand støtter forslag om at samle flygtninge i lejre

EU's ydre grænser skal lukkes, og asyllejre i nærområderne skal forbedres, mener Mette Frederiksen.
Telegram
19. januar 2016 kl. 16:01

Socialdemokraterne formand, Mette Frederiksen, er enig i forslaget fra partiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, om, at flygtninge skal blive i lejre i deres nærområder og søge asyl derfra i stedet for at rejse til Danmark og søge asyl.

- Det er helt tydeligt, at vi bliver nødt til at finde nogle mere holdbare løsninger på flygtningesituationen. Vi skal have mere bistand til nærområderne, så flygtningelejrene får en bedre kvalitet, siger Frederiksen efter tirsdagens spørgetime i Folketinget.

- Jeg støtter selvfølgelig forslaget. Europa hjælper kun en meget lille del af flygtningene. Langt de fleste bor i flygtningelejre. Hvis vi skal hjælpe flere flygtninge og også de gravide, ældre, handicappede, som ikke kan flygte over Middelhavet, så skal vi gå den vej.

Henrik Sass Larsen sagde i weekenden, at det var et mål at lukke Europas ydre grænser og oprette velfungerende asyllejre i nærområderne, hvor alle flygtninge kan samles.

Ifølge Sass Larsens model skal det være op til hvert enkelt vestligt land selv at bestemme, hvor mange flygtninge man ønsker at tage imod. Resten af flygtningene må blive i lejrene, indtil de kan vende hjem en dag.

Skulle flygtninge finde vej uden om systemet og selvstændigt tage rejsen til Danmark, skal de sendes retur til lejren.

Spørgsmål: Vil I annullere folks ret til at søge asyl i Danmark?

- Hvis der er et sted med sikkerhed tæt på ens hjemland eller i ens eget hjemland, så er det der, man skal være. Det er den måde dansk asylpolitik er indrettet på allerede nu, siger Socialdemokraternes formand.

Spørgsmål: Da Dansk Folkeparti foreslog noget, der minder om det for et år siden, blev de nærmest grinet ud og stærkt kritiseret af Socialdemokraterne. Hvad har ændret sig siden?

- Med den måde som tingene udvikler sig på lige nu, så skal vi tænke nyt. I højere grad end at tilbyde asyl så skal vi tilbyde lejre af en ordentlig kvalitet. Det kræver en helt anden overførelse af midler og en helt anden udviklingsbistand, siger Mette Frederiksen.

- Det er noget af det, som, jeg synes, er problematisk i regerings førte politik - nok strammer vi op herhjemme, men hvis vi ikke gør noget ved det, som folk flygter fra, så hjælper vi ikke de flygtninge, som har brug for hjælpen.

/ritzau/

Opdateret 19. januar 2016 kl. 16:51

Øh, what's new? Sass har jo allerede været ude med den sang...
Og K...
Og LA...
(more will follow - all will go right and it is SO wrong :(