Telegram

S om vælgernes lussing: De har svært ved asylstramninger

- Ikke en måling, jeg er glad for, siger Nicolai Wammen (S) efter ny måling, der viser stor tilbagegang for S.
Telegram
28. januar 2016 kl. 23:36

En måling med blot 19,3 procent af stemmerne er ikke noget, man ligefrem jubler over hos Socialdemokraterne.

- Det er ikke en måling, jeg er glad for, siger den socialdemokratiske politiske ordfører, Nicolai Wammen, til Ritzau.

I den helt nye Megafon-måling, der er lavet for TV2 og Politiken, går Socialdemokratiet hele syv procentpoint tilbage siden sidste Megafon-måling i november og valget i fjor. Dermed lander partiet på blot 19,3 procent og 34 mandater, skriver Politiken.

Målingen viser samtidig, at Dansk Folkeparti er det største parti med 20,2 procent af stemmerne, hvilket svarer til 36 mandater.

Men Nicolai Wammen er ikke tvivl om, hvad der er grunden til, at partiet nu får et rap over fingrene: Stramningerne på asylpolitikken.

- Jeg meldte mig heller ikke ind i Socialdemokratiet, fordi jeg drømte om at lave stramninger i forhold til børn og forældres familiesammenføring.

- Når vi har valgt at føre den her politik, så er det fordi, vi står i en helt ekstraordinær situation i Europa og Danmark, siger han og påpeger, at man bliver nødt til at se på det store billede.

- Vi ønsker en balance, hvor man på den ene side hjælper mennesker i nød - og Danmark er et af de lande, der tager imod flest flygtninge - men samtidig også siger, at antallet har en betydning.

For det handler ifølge den politiske ordfører om at kunne lave en ordentlig integration for dem, der kommer hertil, og det er derfor, partierne har stemt for stramningerne, siger han.

- Og det tror jeg, der er nogle vælgere, der reagerer på.

Men Socialdemokraterne er et "parti, der tager ansvar", siger Nicolai Wammen.

- Også når det er svært. Det er en del af Socialdemokratiets dna. Vi står på mål for den linje, vi har lagt, og de stramninger vi har stemt for.

Men ifølge Nicolai Wammen skal det diskuteres, hvordan indsatsen kan blive styrket i nærområderne, og der er det vigtigt, at EU træder i karakter og leverer en stærkere indsats, mener han.

- Vi har gjort det helt klart for regeringen, at vi ønsker en styrket indsats i nærområderne. Både i ord og handling. Og vi synes, det er en kæmpe fejl, at regeringen og blå blok sætter kikkerten for det blinde øje.

/ritzau/

Opdateret 29. januar 2016 kl. 00:01

Arhh well - vel bare en ud af et alen lang synderegister af vælger- og valgløfte svigt. En folkeskole der nærmer sig ruin. De svageste der skal røfles for finansverdens unoder. Studerende der skal ensrettes. Et velfærdssamfund der skulle omdannes til konkurrence samfund. Og hvor hjemløse blev mere end fordoblet trods S og SF løfte om det stik modsatte. Hvorefter toppen og de ansvarlige stak af fra regningen og nappede et par godbidder indenfor vennekredsen.

Trond Meiring, Dennis Berg og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Carsten Svendsen

Jeg mener HTS var stolt af at gå "Reform-amok":https://da.wikipedia.org/wiki/Amok

Hvis jeg skriver, hvad jeg mener om socialkammeraterne, trykker hr. Fyhrie på SLET!

Herman Hansen

Problemet for socialdemokraterne er, at deres folketings politikerne bevæger sig længere og længere væk fra socialdemokratisk politik.

Herman Hansen

Hvis der udskrives folketings valg i dag er det måske med Uffe Elbæk som rød bloks statsminister kandidat - Hvem ved :-)

Se det ville for alvor vække opsigt i udlandet med en statsminister fra et helt nystiftet parti - Og så et moderne et af slagsen som Alternativet.

...Første lykønskning som tikker ind af døren til Uffe Elbæk vil sikkert være fra den amerikanske præsident kandidat Bernie Sanders :-)