Støjberg: Uacceptabelt med nærgående udlændinge

Det er helt uacceptabelt, hvis udlændinge udsætter danske kvinder for seksuel chikane, siger Inger Støjberg.
14. januar 2016 kl. 16:31

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) tager skarp afstand fra forlydender om, at personer med udenlandsk baggrund skal have antastet unge piger i byer som Thisted, Sønderborg og Haderslev.

- Vi skal være helt utvetydig i vores kommunikation over for de mennesker, der kommer hertil, om det fundament af frihedsrettigheder, som det danske samfund bygger på, herunder ligestilling mellem mænd og kvinder, siger Inger Støjberg.

- Det skal man acceptere og acceptere fuldstændigt, når man kommer hertil, siger ministeren.

Reaktionen kommer, efter det er kommet frem, at flere unger piger i Thisted har berettet, at de er blevet antastet af asylansøgere fra den nærliggende teltlejr.

Også fra byer som Sønderborg og Haderslev er der rapporteret om piger, som har været udsat for særdeles nærgående personer med udenlandsk baggrund.

Socialdemokraterne har foreslået, at asylansøgere skal på kursus i dansk seksualmoral, når de kommer hertil. Og Inger Støjberg vil ikke afvise, at det kan blive nødvendigt.

- Ja, det tror jeg kan blive nødvendigt, men det handler også om, at man er helt entydig i de forventninger og krav, vi stiller til de mennesker, der kommer hertil. Det er ikke noget, der er til debat overhovedet.

Hun mener, at man ude på asylcentrene skal sørge for at italesætte, hvordan man opfører sig over for danske kvinder.

- Det skal man gøre med det samme, og det jeg kan forstå, at politiet også har medvirket til i for eksempel Thisted, men det er klart noget, man skal være opmærksom på, og som man skal være helt utvetydig omkring ude på asylcentrene også, siger Inger Støjberg.

Debatten er aktualiseret af, at flere hundrede kvinder nytårsnat blev omringet og befamlet i Köln af udenlandske mænd. Også i Hamburg, Zürich, Malmø og Helsinki har myndighederne modtaget et usædvanligt højt antal anmeldelser om seksuelle krænkelser.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvorfra ved Inger Støjberg (V), at de skyldige udelukkende er udlændinge? Det er jo sådan, at voldtægter altid har fundet sted - også mod piger i Danmark.

F.eks. i Sverige har politiet netop i forgårs indrømmet, at de i lighed med politiet mange andre lande i Europa har undervurderet og syltet disse sager i en årrække. Og en hastig undersøgelse har vist, at man har afvist at optage rapport i den slag sager foreløbig gennem de sidste 15 år. Og dengang var det i hvert fald ikke indvandredrenge, der var skyldige.

Svensk politi har simpelt hen ment, at dette fænomen dels lå i ungdomskulturen, dels at pigerne også havde et ansvar, men at man selvfølgelig har optaget rapport i sager med regulær vold og voldtægt.

Samtidig har man i Sverige en organisation af unge piger, med netop dette formål. De siger, at de i årevis forgæves har forsøgt at råbe politikerne og politiet op omkring dette uvæsen. Og de siger også, at det kun i meget sjældne tilfælde begås af indvandredrenge.