Mere end hver 10. lærerstuderende dropper ud efter et år

13 procent af de lærerstuderende faldt fra i løbet af det første år af ny uddannelse, viser nye tal.
22. februar 2016 kl. 10:21Opdateret 22. februar 2016 kl. 18:51

Mange studerende dropper stadig ud af læreruddannelsen. Det på trods af, at der i 2013 blev sat en ny læreruddannelse i kraft for at forbedre uddannelsen.

Det skriver folkeskolen.dk på baggrund af tal fra Undervisningsministeriet. Den nye uddannelse har blandt andet et adgangskrav på et karaktersnit på syv og tre undervisningsfag i stedet for to.

Uddannelses- og Forskningsministeriet, som læreruddannelsen hører under, oplyser til Ritzau, at førsteårsfrafaldet på læreruddannelsen i 2014 var på 13 procent. Året før var den 15.

Tallene adskiller sig fra de tal, som folkeskolen.dk har haft adgang til hos Undervisningsministeriet, og som Ritzau i første omgang viderebragte på baggrund af folkeskolen.dk's artikel.

Undervisningsministeriets tal bygger ifølge Uddannelsesministeriets- og Forskningsministeriets presseafdeling på tal, der er tilgængelige på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside.

Men hos ministeriet oplyser man, at de hidtil offentliggjorte tal ikke har været opdaterede. Og samtidig har de opdaterede tal hidtil ikke været offentliggjort. Ikke før nu.

Uddannelsen til folkeskolelærer har været under kritik de senere år. Studerende på uddannelsen kritiserede i slutningen af januar i år, at de ikke fik nok feedback på opgaver.

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, mener, at når det handler om at gøre læreruddannelsen mere attraktiv, så skal man kigge mod Finland og løfte læreruddannelsen til kandidatniveau.

- Der er kø for at komme ind på den finske læreruddannelse, og i Danmark har vi svært ved at få besat de pladser, som der er.

- Men den vigtigste grund til, at vi argumenterer for det her, er selvfølgelig, fordi vi får nogle dygtigere lærere ud af det, siger han til Folkeskolen.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Gert Romme

Dette er både overraskende og overraskende ansvarsløst, og især når man tænker på, hvad uddannelser koster. Hvis det er jobcentrene, der "vrider armen rundt" på klienter, er der i høj grad noget galt med rekrutteringen.

Brugerbillede for Lennart Kampmann
Lennart Kampmann

Når de studerende kan læse at det er hårdt at være lærer og lønnen ikke svarer til indsatsen, er det kun de mest idealistiske eller naive, der fortsætter. De kvikke finder andre mere lukrative vej.

Med venlig hilsen
Lennart

Brugerbillede for Karsten Aaen

Uddannelsen i Finland er på universitet, fordi man der har en tradition for at uddannelser foregår på universitetet. Hvis man virkelig ville den danske læreruddannelse det godt, så ændrede man indholdet i retning af den finske uddannelse (til lærer). I Finland studerer man nemlig Education først og fag bagefter. Og det betyder, at man, i Finland, har en hel del mere psykologi, pædagogik og didaktik (tilrettelæggelse af undervisningen) end man har i dag i den danske læreruddannelse. Man har også
såkaldte øveskoler tilknyttet, hvor man helt alene skal stå for undervisningen i 6-8 uger hvert år (eller mere), og hvor man skal skrive opgaver i tilknytning til sin praktik. Det er noget, der hjælper på de studerendes evne til at tilrettelægge undervisningen og evaluere deres egen undervisning. Og det kan sagtens lade sig gøre indenfor de 4 år, man har til at studere til lærer nu.