Svensk politi: Polakker ville banke asylansøgere

14 polakker bevæbnet med knive, økser og jernrør er anholdt nær asylcenter i Sverige.
9. februar 2016 kl. 16:21

Politiet i den svenske hovedstad, Stockholm, har anholdt 14 mænd, der mistænkes for at have haft planer om at banke asylansøgere på et asylcenter i Nynäshamn syd for Stockholm.

Ifølge politiet er de 14 mænd polakker og tilhører en højreekstrem gruppering.

Gruppen blev anholdt mandag i den centrale del af Nynäshamn. De befandt sig i biler ikke langt fra det asylcenter, som politiet mener var mål for et overfald.

- Det ligger lige for at antage det, da kontrollen fandt sted i nærheden. Mistanken er, at det (asylcentret red.) var mål for angrebet, siger Lars Alvarsjö, vagtchef ved politiet i Stockholm.

I bilerne fandt politiet knipler, knive, jernrør og økser.

- Det er polske statsborgere, og de tilhører vel de højre-ekstreme kredse, siger Alvarsjö.

Tre af de anholdte har været inde og vende hos politiet for nylig. De blev tilbageholdt 30. januar i det centrale Stockholm under en demonstration vendt mod flygtninge, siger vagtchefen.

Tilbageholdelsen skal være sket i forbindelse med vold.

Alle 14 anholdte mistænkes nu for at have planlagt grov mishandling, sige anklageren Sara Friedman, der har indbragt sagen for en domstol.

Politiet siger, at der muligvis også kan være tale om tilskyndelse til grov mishandling og tilskyndelse til mordbrand.

De 14 polakker er født mellem 1975 og 1998. Nogle af dem bor og arbejder i Sverige, siger politiet, mens andre menes at være på besøg i Sverige.

/ritzau/TT

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Så vidt man kan få oplyst, arbejdede 3 af disse polske helte i en virksomhed med tilknytning til personer i det højreekstreme miljø. De var tilsyneladende under "oplæring" til et eller andet politisk.

De øvrige 10 polakker var tilsyneladende inviteret til at deltage i nogle anti-muslimske "aktiviteter", som bl.a. foregik i Stockholm under betegnelsen, "Folkets demonstration", samt en slags konference der også havde indbudte gæster fra andre lande.
http://expo.se/2016/pegida-manifestationer-slutade-i-fiasko_7025.html

Ovennævnte "Folkets demonstration" med efterfølgende konference var tilsyneladende endnu et forsøg på at søsætte en svensk udgave af "Pegida"-aktiviteter. Og blandt arrangørerne af "Folkets demonstration" stod bl.a. også nogle Sverigsdemokrater, der også er fotograferet side om side med den hårde nazistiske kerne i Sverige. Men det er jo også SDs rødder og åndelige vejledere.
http://expo.se/2016/fler-avgangskrav-i-efterspelet-till-folkets-demonstr...

Som det fremgår af en række medier, havde "Folkets demonstration" heldigvis ikke nogen stor tiltrækning på " det svenske folk" - de blev jo blot en lille flok på 100 personer inklusive indbudte udenlandske gæster. Til gengæld blev nogle fra andre partier "fuppet" til at deltage, og deres politiske fremtid er uvist.