Lars Løkke dedikerer årets kampdag til muslimske kvinder

Regeringen arbejder med konkrete tiltag, der skal inddæmme de islamistiske imamers magt, lyder det.
8. marts 2016 kl. 11:26Opdateret 8. marts 2016 kl. 12:06

Danmark er nået langt med ligestilling, men der er fortsat kampe tilbage, hvilket har været særligt tydeligt i kølvandet på den seneste tids diskussioner om radikalisering ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Derfor dedikerer han årets internationale kampdag til de muslimske kvinder i Danmark efter historier blandt andet om, at en imam i en moské har talt om stening og pisk af kvinder.

- Yderliggående imamer i danske moskéer har talt om stening af kvinder. De har opfordret kvinder til ikke at anmelde vold, acceptere bigami og finde sig i seksuel undertrykkelse.

- Dagen i dag - 8. marts 2016 - vil jeg særligt dedikere til de muslimske kvinder i Danmark, der er blandt de allermest udsatte for kvindeundertrykkelse. Dem skal vi gøre en særlig indsats for at hjælpe og række hånden ud til, skriver statsministeren.

Derfor arbejder regeringen med "konkrete tiltag, der skal inddæmme de islamistiske imamers magt."

Kvindernes internationale kampdag så for første gang dagens lys i 1910 i København og har siden spredt sig til resten af verden. Den bruges verden over som anledning til at sætte fokus på ligestilling og kvinders rettigheder i samfundet.

Foruden historien om stening og pisk af kvinder viser en TV2-dokumentar også udtalelser om at slå børn.

- Det fylder os med afsky og væmmelse - både os, der har vores rødder i Danmark langt tilbage - og dem, der har en kortere historie i Danmark, men som også tror på frihed og ligestilling for mænd og kvinder.

- Politisk korrekthed må aldrig skygge for, at vi kan sige klart og utvetydigt fra over for religiøst funderet kvindeundertrykkelse, skriver statsministeren videre.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anders Sørensen

Det der med at slå børn...det er jo altså også noget, fremtrædende medlemmer af regeringens støtteparti DF går ind for. Måske skulle man starte med at feje for egen dør?

Dorte Sørensen, Lise Lotte Rahbek og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Hva' følger der nogle penge med til at understrege statsmedisterens gode vilje ...eller er det bare en gratis omgang ?

Dorte Sørensen

Ja det er ret bekvemt for Løkke Rasmussen, at TV2 med muldvarp har fået lavet de udsendelser, så glemmes regeringens egne fupnummer .
PS. jeg mener for et stykke tid siden at ha´hørt en radioudsendelse, hvor præster også fraråde kristne kvinder at melde deres voldelige mænd til politiet. Så der er måske flere ligheder mellem regionerne end hr. statsminister o.a. vil være ved.

Torsten Jacobsen

Mangel på penge i velfærdsstaten: Det er indvandrernes (muslimernes) skyld!
Mangel på ligestilling: Det er indvandrernes (muslimernes) skyld!
Kriminalitet i Danmark: Det er indvandrernes (muslimernes) skyld!
Lavere lønninger: Det er indvandrernes (muslimernes) skyld!

En bekvem forklaringsmodel, den. Ikke mindst for det neoliberalt-snoede sammenrend af system- og privilegiebevarende småsvindlere, mytomaner, Cand scient pol'er og oecon'er og merc'er, som på skift har haft magten og dermed det endelige ANSVAR for de onder, som fortsat plager vor ellers så harmoniske, fredselskende og lykkelige nation!

Det er fint at den lille svindler nu vil gå i brechen for muslimske kvinders rettigheder, men at han benytter den 8. marts til, tilsyneladende på baggrund af noget han har set i tv, at råbe dette sit nyfundne kald ud over hustagene, er ikke udtryk for andet end den mest kyniske form for populistisk spytslikkeri. Ikke at man kunne forvente andet, af en mand med så lille et format.

Herdis Weins, Keld Sandkvist og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar