Telegram

Mange migranter krydser illegalt grænsen til Makedonien

Migranter gik i timevis, før de fandt et sted, hvor de kunne komme forbi det hegn, som Makedonien har sat op.
Telegram
15. marts 2016 kl. 07:46

Omkring 2000 migranter har illegalt krydset grænsen fra Grækenland til Makedonien mandag ifølge en fotograf fra nyhedsbureauet Reuters.

Makedonske myndigheder bekræfter hændelsen.

Situationen i det nordlige Grækenland, hvor flere end 10.000 migranter længe har været strandet på grund af lukkede grænser i en stribe balkanlande, er blevet mere desperat.

Mandag tog en temmelig stor gruppe migranter sagen i egen hånd. De begyndte at vandre langs grænsen, indtil de fandt en vej rundt om hegnet, som Makedonien har opført.

Myndighederne har pågrebet nogle af de mange mennesker og sat dem på mandskabsvogne. Det blev ikke oplyst, hvor de blev kørt hen.

En efterretningskilde i Makedonien fortæller ifølge Reuters, at "politiet og hæren er opmærksomme. De har grebet ind."

Makedonsk politi vil returnere de mange migranter til Grækenland, fortæller en talskvinde for politiet.

- Vi tager hånd om dette og bringer gruppen til Grækenland, siger talskvinden.

Det forlyder også fra Skopje, at myndighederne i Makedonien har skærpet sikkerheden ved grænsen på kritiske steder.

Den lukkede grænse mellem Grækenland og Makedonien får migranter til at søge farlige veje i et forsøg på at nå videre op i Europa, og mandag blev det skæbnesvangert for flere.

En gruppe afghanere forsøgte at krydse en flod, og tre af dem druknede, heriblandt en gravid kvinde og hendes teenagesøster, fortæller makedonske myndigheder.

Yderligere 19 er bragt til et modtagecenter i landet, mens fire blev kørt til behandling på et hospital, fortæller en talskvinde for Indenrigsministeriet.

- Tre migranter fra Afghanistan druknede i Suva Reka omkring klokken 3.30, efter at de illegalt havde krydset grænsen nær landsbyen Moin, hedder det i en skriftlig melding fra det nationale krisecenter.

/ritzau/Reuters