Radikal folketingskandidat hopper til Alternativet

Pernille Boye Koch, der var opstillet for R ved de seneste to valg, afviser ikke at kandidere for Alternativet
19. marts 2016 kl. 10:28

De Radikale har bevæget sig væk fra partiets klassiske måde at tænke politik på. Firkantet økonomitænkning fylder for meget og almen dannelse for lidt, mener Pernille Boye Koch, der ved de seneste to folketingsvalg har stået på stemmesedlen for De Radikale.

Hun skifter derfor parti til Alternativet, hvor hun håber at finde en mere græsrodsagtig politisk kultur.

Det er dog ikke kun partikulturen, men også et par konkrete politiske uenigheder, der ligger bag partiskiftet, forklarer Pernille Boye Koch.

- Offentlighedsloven er det vigtigste eksempel, men også på uddannelsespolitikken synes jeg, at man har tænkt for firkantet og ikke så meget i den klassiske dannelse, som var Det Radikale Venstres udspring, siger hun.

- Der har været nogle værdipolitiske sager - for eksempel øremærket barsel - hvor De Radikale har tænkt i firkantede økonomidagsordener og ikke klassiske værdier. Der har Alternativet været et oplagt valg, siger Pernille Boye Koch.

Hun har endnu ikke gjort op med sig selv, om hun vil forsøge at stille op for sit nye parti ved næste folketingsvalg.

- Men jeg vil ikke afvise det, for jeg har stadig rigtig meget gejst, siger Pernille Boye Koch.

Alternativet blev stiftet i november 2013 af en anden ex-radikal, nemlig tidligere kulturminister Uffe Elbæk.

Partiet fik 4,8 procent af stemmerne ved folketingsvalget i juni 2015, hvilket kunne veksles til ni mandater. I de aktuelle meningsmålinger ligger partiet noget højere til omkring 6,4 procent svarende til 11 mandater.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

jens peter hansen

Boye Koch ville være en gevinst for hvilket som helst fornuftigt parti. Tillykke til alternativet.

Grethe Preisler

For de gamle, der faldt (fra) er der ny overalt! Cand. jur. Pernille Boye Koch var Uffe Elbæks suppleant ved folketingsvalget i 2011, hvor han stillede op for Det Radikale Venstre under ledelse af Margrethe Vestager, der belønnede ham med posten som kulturminister i statsmedister Helle Thorning-Schmidts første 'samlingsregering hen over midten' (S-SF-RV-regeringen)

Der er altid plads til 'en til med almen dannelse' i Uffe Elbæks spinatgrønne Alternativ til de sørgeligt reducerede rester af Den Radikale Budding, som Margrethe Vestager testamenterede til Morten Østergaard efter sin egen forfremmelse til konkurrencekommissær i Bruxelles ;o)

Michael Kongstad Nielsen

Du er som sædvanlig dygtig, Grethe Preisler, til at træde i spinaten, inklusive delvist upassende sladderoplysninger om de omhandlede personers fortid, uddannelse m.v., som man skal læse mange dameblade for at kunne matche, Pernille har sikkert sin egen ranke ryg og selvstændige bevæggrund (som lyder fornuftig), og med hensyn til Den Radikale Budding, så er den jo blevet spædet op med en ikke-vaskeægte SF-er ved navn Ida Auken, der mistede farven og gik over til leverpostej.

Grethe Preisler

Du læser 'de forkerte dameblade', Michael Kongstad Nielsen.

Hvis du holdt dig til 'de røde lejesvendes' hjemmeside på internettet (dr.dk) ville du vide, at udkogt spinatgrønt er 'det nye sort', og at nu er Danmarks første kvindelige statsmedister iført spinatgrønt landsmoder-outfit blevet foreviget af en verdensberømt britisk portrætmaler med henblik på ophængning på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød.

Så nu kan det næsten ikke blive finere, med mindre man også har været taget under kærlig behandling af de royale sladdertanter i Radio Møllers ''Det vi taler om' på kanal 24/7 ;o)