Telegram

S: Imamer er virkelighedsfjerne i fordømmelsen af TV2

Socialdemokraternes politiske ordfører forstår ikke, at 31 imamer ikke beklager, men i stedet kritiserer TV2.
Telegram
13. marts 2016 kl. 21:21

- De er virkelighedsfjerne og formørkede.

Sådan lyder det fra Socialdemokraternes politiske ordfører Nicolai Wammen, efter at 31 imamer, efter et møde ved Islamisk Kulturcenter i København, skyder med skarpt efter TV2.

Imamerne siger efter mødet, at TV2-dokumentarserien "Moskeerne bag sløret" har hængt dem ud og har skadet integrationen.

Dokumentaren har ved hjælp af skjult kamera afsløret, at imamer fra otte moskeer blandt andet har undervist i stening af utro kvinder og vejledt kvinder til at blive hos deres voldelige mænd.

Men det er en underlig reaktion fra imamerne, mener Nicolai Wammen.

- De imamer, der mødtes her til aften, havde en rigtig god mulighed for at tage afstand fra stening, voldtægt, vold og social bedrageri. Det gjorde de ikke.

- De er virkelighedsfjerne og formørkede, når de i stedet skælder ud på TV2 og fordømmer en tv-station. Det understreger desværre, at de her imamer ikke har forstået det danske samfund og det danske demokrati.

Spørgsmål: Anoura Touini, talsmand og bestyrelsesmedlem i Københavns Moské, siger, at TV2-dokumentaren har været ødelæggende for integrationen. Hvad siger du til det?

- Det, der er ødelæggende for integrationen, er, når imamer siger til muslimske kvinder, at de ikke må komme ud på arbejdsmarkedet, hvis der er mænd, at en kvinde ikke selv bestemmer over sin krop, og at det er i orden at slå børn med mere.

- Det er den reelle udfordring, siger Nicolai Wammen, som derfor mener, at imamerne skal mødes med det kontante svar:

- Det er helt uacceptabelt i det danske samfund. Men alle de muslimer, der gerne vil være en del af fællesskabet og integreres, de har vores opbakning, og vi vil støtte dem i kampen mod de formørkede typer.

Også DF's integrationsordfører Martin Henriksen kalder imamernes kritik helt hen i vejret.

- Hvis dette møde er dækkende for, hvordan muslimer i Danmark ser sig selv, og hvordan de ser samfundet, så er integration en illusion. Og TV2 kan jo ikke ødelægge noget, som slet ikke eksisterer.

- Imamerne og de muslimske interesseorganisationer gør det, som de er bedst til. De iscenesætter sig selv som ofre og nægter at tage ansvar for deres handlinger.

/ritzau/

Opdateret 14. marts 2016 kl. 00:46