Danske Studerende: Gymnasiereform skaber barrierer for unge

Regeringen har onsdag fremlagt et udspil til en gymnasiereform, hvor HF ikke giver adgang til universiteterne.
6. april 2016 kl. 20:06Opdateret 6. april 2016 kl. 20:22

At HF ikke længere automatisk vil give adgang til universiteterne, vækker hovedrysten hos de universitetsstuderende

I regeringens nye udspil til en gymnasiereform fremgår det således, at der skal være et karakterkrav på 4 i dansk og matematik for at komme ind på en gymnasial uddannelse, og at HF fremover skal målrettes erhvervs- og professionsuddannelserne.

For at komme ind på en universitetsuddannelse skal HF-studenter fremover tage en overbygning med HF-enkeltfag, der kan vare op til et halvt år.

Det nye udspil, hvor HF som udgangspunkt ikke giver direkte adgang til universitet, vil være en barriere for unge, mener formanden for Danske Studerendes Fællesråd, Yasmin Davali.

- Det kommer til at betyde, at vi får en mere ensformig og ensrettet vej til universiteterne. Den studenterbefolkning, der kommer til at være, vil ligne hinanden mere, fordi nogle af de unge, der har skullet bruge mere tid på at finde ud af, hvad de gerne vil, bliver sorteret fra.

- De unge vil komme til at opleve, at der vil være flere barrierer i uddannelsessystemet, end der er i dag, siger hun.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Herman Hansen

..."Die Mauer muss weg" råbte og skrig alt og alle for snart 27 år siden.

Nu bliver den så bygget igen. Denne gang af det blå tankesæt, som arbejder intensivt og målrettet med at genopbygge en mur. Nu mellem sammenhøngskraften i det danske folk. Frihed for folket skal afskaffes med al magt er svindlerholdets mål. Folket skal afskæres fra viden og uddannelse for at tvinge dem ind bag muren af uvidenhed.

...Snart skal alle igen til at råbe og skrige "Die Mauer muss weg", hvis ikke svindlerholdet snarest afsættes.