Telegram

EU lægger op til at sortliste skattely

Vi har brug for en liste, der er fælles, effektiv og afskrækkende, mener skattekommissær Pierre Moscovici.
Telegram
7. april 2016 kl. 12:43

EU skal slå hårdt ned på skattely med sanktioner. Det siger EU's skattekommissær, Pierre Moscovici, som en reaktion på den nylige Panamalækage.

De såkaldte Panamapapirer, der blev lækket til en række medier og offentliggjort søndag aften, har vist, at utallige velhavere og virksomheder benytter sig af skattely i Panama og andre territorier med fordelagtige skatteregler.

Det får franske Pierre Moscovici til at love handling fra EU-Kommissionens side.

- De beløb, de territorier, og de navne, der er forbundet med denne sag, er ærligt talt chokerende. Territorier, der ikke samarbejder, er skattely. Vi skal sortliste dem på EU-niveau og ramme dem med passende sanktioner, siger Pierre Moscovici torsdag.

Han vil have en fælles EU-liste over skattely på plads inden for det næste halve år, efter at det hidtil ikke er lykkedes at skabe enighed blandt de 28 EU-lande.

Hidtil har EU-Kommissionen kun samlet en liste over 30 lande, som optræder på skattelylister hos mindst 10 EU-lande. Det gælder blandt andre Panama, De Britiske Jomfruøer og Monaco, men ikke eksempelvis Luxembourg.

- Vi har brug for en liste, der er fælles, effektiv og afskrækkende. Det skal være et mål for skattelyene at blive fjernet fra listen. Vi skal gøre det meget ambitiøst - enten bliver det sådan en liste, eller også kommer der ingen liste overhovedet, siger Pierre Moscovici.

I Europaparlamentet gør partierne også klar til at forfølge skattely mere intenst. Den grønne gruppe foreslår, at parlamentet opretter en undersøgelseskomité, der skal finde frem til det bedste europæiske svar på Panamaproblematikken.

Den socialdemokratiske gruppe i parlamentet, S & amp;D, lægger op til at diskutere emnet i parlamentets samling i næste uge.

/ritzau/

Opdateret 7. april 2016 kl. 16:12

Ja, men det bliver da interessant ...også i en TTIP-sammenhæng:

"USA er det nye foretrukne skattely
Advokat: Man hører en gigantisk sugelyd, når rigmandspenge vælter ind i USA.
Advokater fra London og for de schweiziske arvefonde er med til at hjælpe verdens rige med at flytte deres konti fra steder som Bahamas og De Britiske Jomfruøer til Nevada, Wyoming og South Dakota."
(JP-Finans)

Mon ikke Vestens traditionelle dobbeltmoral vil forhindre EU-toppen i at diskutere realiteterne og journalister i at spørge ind til kernen.

Tue Romanow, Mark Thalmay og Niels Engelsted anbefalede denne kommentar
Alan Strandbygaard

NU skal vi dæleme gøre noget ved dette her!

Blah-blah-blah...

Det interessante er jo også, at der faktisk skal kapital til at overføre snylterpengene til Panama via Luxembourg. Og denne nødvendige kapital bidrager helt vanlige bankkunder med.

Altså - er du klar over, at netop din lønkonto medvirker aktivt til denne skatteunddragelse?

Og så er det jo interessant, at netop EU vil sortliste skattely.

For det var jo Luxembourgeren, Jean-Claude Juncker, der nu er formand for EU-kommissionen, som "skræddersyede" skattesnyder-ordningen i Luxembourg. Og trods løfter om det modsatte, viser det sig at det fortsat ordningen i Luxembourg, der formidler ordningen til Panama.