Telegram

Notat: Jyske Bank skabte 2000 selskaber for at undgå skat

Ifølge stort læk fra advokatfirma i Panama besøgte ansatte fra Jyske Bank dets kontorer i 2005. Bank afviser
Telegram
5. april 2016 kl. 05:11

Danmarks tredjestørste bank, Jyske Bank, har i over 2000 tilfælde hjulpet kunder med at oprette offshoreselskaber i blandt andet Panama og Gibraltar, skriver Politiken.

Det fremgår ifølge avisen af et lækket notat fra det panamanske advokatfirma Mossack Fonseca, der de seneste dage er kommet i verdens søgelys for sin påståede rolle med at hjælpe klienter med at gemme formuer i skattely.

Ifølge et mødereferat fra 19. maj 2005 besøgte to ansatte fra Jyske Bank advokatfirmaet i Panama.

- Hr. Dalsgaard og hr. Fischer besøgte vores kontorer. (...) Vi viste dem Mossack Fonsecas Trust and Business Center. De sagde, at Jyske Bank havde oprettet omkring 2000 selskaber, især i Panama og Gibraltar, for at imødegå EU's direktiv om rentebeskatning, står der ifølge Politiken i mødereferatet.

Direktivet betyder, at banker i EU-landene fra 1. juli 2005 fik pligt til at oplyse myndigheder i andre EU-lande, hvis deres statsborgere har renteindtægter i banken, så myndigheder i hjemlandet kan opkræve skat af pengene.

En af måderne at undgå dette var at flytte pengene til selskaber i for eksempel Panama.

Jyske Bank afviser, at banken aktivt har hjulpet kunder med at smyge sig uden om at betale skat.

- Jeg har været i kontakt med både Thomas Fischer, som ikke længere er i banken, og Kim Dalsgaard, og ingen af de to har nogen erindring om at have mødtes med Mossack Fonseca, eller at de skulle have sagt som refereret, siger Jens Lauritzen, direktør for international private banking i Jyske Bank, til Politiken.

- De deltog i en konference i Panama i 2005, måske har de mødtes ved en bardisk dér og udvekslet bemærkninger, tilføjer han.

Banken vil ikke afvise, at den har oprettet selskaber for kunder i Panama, men ifølge Jens Lauritzen har banken altid gjort rede for kundernes forpligtelse til at oplyse om deres aktiviteter over for deres hjemlandes skattemyndigheder.

/ritzau/

Opdateret 5. april 2016 kl. 07:16

Philip B. Johnsen

Nå ja det er også rigtigt nok Mikkel Bech, ak ja Jyske Bank igen igen.

Suk.

Der er ofte blevet nævnt at staten har tjent på b.la. bankpakke 2, men i dag ved danskerne, at de samfundsøkonomiske omkostninger finanssektoren har påført Danmark, direkte afledt af bankledelsernes resultatløn bonusordninger, der ledte til uforsigtighed og fup og svindel i bankledelserne, blev 'langet over DKK 400 mia.'

Det er alligevel tankevækkende, at Danmark har systemiske finansinstitutioner i 2016 for, hvorfor hjælpe f.eks. banker, når de intet lærer af deres fejl?

Link:
http://www.dr.dk/nyheder/htm/Rangvid.pdf

Jeg kan simpelthen ikke styre min skadefryd over, at kræmmerbanken forsøger at lyve sig fra det hele, indtil der ikke er mere at snakke om...

Nu er et godt tidspunkt for alle ærlige, skattebetalende borgere, til at flytte deres forretning til en mindre snusket bank.

Nu er et godt tidspunkt for Skat at neddrosle alt andet, og opprioritere en solid gennemgang af de skjulte formuer. Der er masser at komme efter, og milliarder at spare for det store flertal af ærlige skatteborgere.

Der vil givetvis også blive en del ledige taburetter i folketinget, hvis ikke islændingene er mere uhæderlige end danske politikere.

Nu er tiden til at bruge afsløringerne, til at skille kræmmere og bondesnu løgnere fra de ærlige forretningsfolk.

Og så handler den ikke om bankpakke 2