Telegram

Politiet får fingre i flyrejsendes data i hele Europa

Efter mange års politisk arbejde ser det ud til, at politiet får adgang til mere viden om flypassagerer i EU
Telegram
13. april 2016 kl. 18:36

Navn, adresse, kreditkortdata, rejseplaner og oplysninger om bagage.

Det er nogle af de informationer, der vil blive indsamlet om alle passagerer, som rejser med fly til og fra EU. Informationerne samles i et register, som politi og efterforskere i de enkelte EU-lande vil få adgang til.

Det bliver konsekvensen af en ny lov, som ser ud til at blive vedtaget af politikerne i Europaparlamentet i Strasbourg.

Loven har været længe undervejs. I 2011 begyndte arbejdet på området, inden det i 2013 blev afvist af parlamentet på grund af bekymringer om forbrugernes rettigheder og databeskyttelse.

Nu er passagerregisteret, kendt under forkortelsen PNR, på dagsordenen igen i parlamentet efter ønske fra flere EU-lande. De vil styrke kampen mod terrorgrupper efter den seneste tids angreb.

- Jeg synes, at et europæisk PNR er et af mange redskaber, vi skal bruge i kampen mod terror. Det giver os bedre muligheder for udveksling af informationer og samarbejde på det europæiske plan, siger Christel Schaldemose (S) i en debat i parlamentet.

Det er især de borgerlige partier, der står bag forslaget, som til gengæld kritiseres af nogle af partierne på venstrefløjen og af de mere nationalistisk orienterede grupper for at gribe for meget ind i folks privatliv.

- Der er aldrig nogensinde kommet seriøst bevis for, at det her skulle virke. Mere data vil ikke sikre borgerne, man skal i stedet have hurtigere brug af de data, der står til rådighed, siger Cornelia Ernst fra den venstreorienterede GUE/NGL-gruppe.

Efter onsdagens debat skal de europæiske politikere stemme om PNR-forslaget torsdag, og det forventes, at flertallet stemmer for.

Danske myndigheder får dog i første omgang ikke adgang til informationerne i fællesregisteret på grund af retsforbeholdet. Danmark får til gengæld snart sin egen ordning, hvor Politiets Efterretningstjeneste får adgang til data om flyrejsende til og fra landet.

/ritzau/

Opdateret 13. april 2016 kl. 18:48

Nå ja - det er jo også bedre for miljøet at tage toget.

Naturligvis rejser alle terrorister med fly :)

Niels Duus Nielsen, Per Jongberg og Sup Aya Laya anbefalede denne kommentar

De danske politikere er ualmindelig forhippede på at indsamle samtlige data om borgerne, det har jeg tidligere skrevet om her:
https://www.denfri.dk/2014/05/stillingsopslag-tvaerministeriel-kommunika...

Jeg gætter på at der da Danmark indførte cpr.nr blev lavet en aftale med USA / NSA, for dermed blev danskerne verdens mest overvågede folk. Tidligere var det ikke tilladt at registrerer danskernes DNA - men det vil SSI da skide på. Med indførelsen af PKU prøverne i 70'erne blev denne dimension også tilføjet til vores personprofiler.
Glem ALT om den mindste rest af privatliv i Danmark.
Det eksisterer ikke her ...

Danske myndigheder får dog i første omgang ikke adgang til informationerne i fællesregisteret på grund af retsforbeholdet. Danmark får til gengæld snart sin egen ordning, hvor Politiets Efterretningstjeneste får adgang til data om flyrejsende til og fra landet.

Igen er en Blå løgn afsløret. Naturligvis samarbejder politi'erne, også uden forudgående suverænitetsafgivelse.

Jens Kofoed, Sup Aya Laya og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

Fik ikke skrevet det tydeligt: Jeg er overbevist om at det sindssyge overvågnings galimatias I N T E T har at gøre med terror - der udelukkende bruges som alibi. Implementeringsplanerne ligger altid klar i skufferne ...