Telegram

Spansk minister går efter Panama-skandale

Den fungerende spanske erhvervsminister går af for ikke at skade forretningsministerium i Madrid.
Telegram
15. april 2016 kl. 09:58

Spaniens fungerende erhvervsminister meddeler, at han træder tilbage. Det sker i kølvandet på afsløringer fra Panama Papers, der kan være den største nogensinde om international skatteunddragelse.

Ifølge avisen El Pais var erhvervsministeren, José Manuel Soria, administrator af selskabet Mechanical Trading Limited, som er indregistreret på den britiske kanalø Jersey.

Virksomheden var hovedaktionær i Oceanic Lines, som Soria var formand for. Ministeren har tidligere afvist, at han skulle have selskaber, som var indregistreret i skattely.

Soria har afvist, at han har gjort noget, som er i strid med loven. Han siger, at han går af for ikke at skade det siddende forretningsministerium i Madrid på et tidspunkt, hvor Spanien synes at bevæge sig mod endnu et parlamentsvalg efter et valg i december endte uden klart resultat.

Et dokument, som er underskrevet af Soria den 27. december 2002, viser, at han sammen med sin bror, Luis Alberto Soria López, ledede virksomheden frem til denne dag, hvor de opløste foretagendet.

På det tidspunkt var Soria borgmester i Las Palmas de Gran Canaria - et embede, som han havde fra 1995 frem til 2003.

Sorias navn er dukket op blandt millioner af dokumenter i Panama-papirerne, som har bragt det mellemamerikanske land i fokus de seneste uger, efter at medier verden over har offentliggjort lækkede dokumenter fra et firma Panama, der har hjulpet velhavere fra hele verden med at oprette skuffeselskaber. I visse tilfælde er selskaberne etableret med det formål at snyde i skat.

/ritzau/

Carsten Mortensen

Endnu en politiker fuld af lodret løgn - og ja, gå endelig af,....så fortsætter cirkusset.