Telegram

Statsrevisorer kritiserer udbetalingskaos for pensionister

Forslaget om at skære i pensionisternes boligydelse blev trukket tilbage, men medfører alligevel kritik.
Telegram
3. april 2016 kl. 17:31

- Uacceptabelt.

Sådan lyder det fra Statsrevisorerne, fordi regeringen ikke ventede på Folketinget i sagen om nedsættelsen af pensionisters boligydelse i aftalen om finansloven.

Det fremgår af et brev fra Statsrevisorerne til Folketingets Præsidium, der er Folketingets øverste ledelse.

Det kostede 4,7 millioner kroner, at regeringen og blå blok blev enige om at sænke boligydelsen i finanslovaftalen for derefter at sløjfe ændringen i 11. time.

Udbetaling Danmark begyndte at administrere efter finanslovens lovforslag om den nye boligydelse, før den var blevet vedtaget i Folketinget. Og det kostede altså en ekstraregning, fordi det ikke skulle gøres alligevel.

15. december trak blå blok nemlig aftalen tilbage efter massiv kritik og konkrete regneeksempler fra Ældre Sagen om konsekvenserne for en række pensionister.

Og det får altså nu kritik på ny.

- Sagen viser, at regeringen og forvaltningen, i sin iver efter hurtigt at implementere en lov, ikke har afventet, at Folketinget rent faktisk har vedtaget lovforslaget. Det finder Statsrevisorerne uacceptabelt, lyder det i brevet til Folketingets øverste ledelse.

Det lyder videre, at "et sagsforløb som det beskrevne bør ikke forekomme".

Statsrevisorerne har dog valgt ikke at undersøge den konkrete sag yderligere, da den blev hurtigt løst, men beder præsidiet bringe kritikken videre til regeringen.

Forslaget om at skære i pensionisternes boligydelse blev trukket tilbage, fordi Dansk Folkeparti ikke mente, at konsekvenserne havde stået klart under forhandlingerne.

/ritzau/

Henrik Leffers

Det burde være ret simpelt: Med en ren Venstre regering og regeringen klart bryder grundloven, ved at implementere lovgivning der ikke er vedtaget i Folketinget, så må Venstre betale regningen! -Men det sker ikke, fordi "vores politikkere" er de eneste der aldrig retsforfølges, selv når de laver indlysende lovbrud!