Telegram

Titusinder demonstrerer mod Camerons sparepolitik

De konservatives planlagte besparelser er et politisk valg, ikke en nødvendighed, siger Labour-leder.
Telegram
16. april 2016 kl. 20:51

Titusinder af demonstranter gik lørdag gennem gaderne i den britiske hovedstad, London, i protest mod regeringens planlagte nedskæringer.

Menneskemængden samlede sig på den centrale plads Trafalgar Square, hvor de fremsatte krav om, at Storbritanniens konservative regering bruger flere penge på sundhed, boliger, uddannelse og lønninger i den offentlige sektor.

- De besparelser, vi oplever nu, er et politisk valg, ikke en økonomisk nødvendighed, sagde oppositionspartiet Labours leder, Jeremy Corbyn, via en videoforbindelse.

Nogle af demonstranterne råbte slagord og bar plakater med opfordringer til den britiske premierminister, David Cameron, om at trække sig i kølvandet på afsløringerne i de såkaldte Panama-papirer.

Her er det kommet frem, at David Camerons afdøde far ejede et offshoreselskab, som den konservative leder havde aktier i. Han solgte dem dog, inden han blev premierminister, og siger, at der er betalt britisk skat af indtægterne.

- I den stilling har man en pligt over for folk i landet til at være meget åben og meget transparent. Bare fordi noget er lovligt, er det ikke nødvendigvis det rigtige, siger en af demonstranterne, Sarah Henney.

Op mod 150.000 mennesker deltog i demonstrationen i London lørdag, skriver britiske medier.

Protesten var planlagt, inden sagen om Panama-papirerne dukkede op i medier over hele verden. Men organisationen The People's Assembly, som havde arrangeret lørdagens protestmarch, siger, at Panama-sagen "beviser, at dette er en regering for de få privilegerede".

Sagen har lagt pres på Cameron på et tidspunkt, hvor han forsøger at dæmpe uroen på de indre linjer i hans konservative parti forud for en afgørende britisk folkeafstemning om fortsat EU-medlemskab.

/ritzau/AFP