Telegram

Ældresagen: Fejlmedicinering er en giftig cocktail

Ældresagen er tilfreds, hvis der kommer øget fokus på fejlmedicinering, lyder det fra underdirektør.
Telegram
23. maj 2016 kl. 23:41

Det er det helt rigtige at gøre, når Danske Regioner lægger op til, at der skal bedre styr på medicineringen i det danske sundhedsvæsen.

Det mener Michael Teit Nielsen, der er underdirektør i Ældresagen.

- Det er et meget vigtigt sted at sætte ind, for statistikken viser, at hver tiende indlæggelse skyldes medicinrelaterede fejl, siger han til Ritzau.

Michael Teit Nielsen henviser til Berlingske, der skriver, at flere tusinde - især ældre - danskere indlægges hvert år på sygehuset med problemer, som skyldes forkert håndtering af deres medicin.

- Rigtig mange ældre medicinske patienter har flere forskellige diagnoser og mange forskellige helbredsmæssige problemer og får dermed mange forskellige slags mediciner. Det kan være en giftig og farlig cocktail.

- Det er ikke bare ligesom at blande bolsjer, siger underdirektøren.

Danske Regioner lægger ifølge Berlingske op til i større udstrækning at bruge regionernes lægemiddeleksperter og farmaceuter til at hjælpe og rådgive de praktiserende læger i, hvordan der kan komme bedre styr på patienternes medicin.

Michael Teit Nielsen fremhæver et eksempel fra et københavnsk plejehjem, hvor man fik farmaceuter til at gå beboernes medicinforløb i gennem. Her kunne man se, at det sagtens kunne gøres bedre.

Michael Teit Nielsen understreger, at Ældre Sagen da gerne havde set, at der noget tidligere var kommet fokus på området.

- Jo, man burde da have gjort noget ved det for lang tid siden, men man kan så også vende den rundt og sige, at det er godt, at der nu endelig sker noget, siger han.

Danske Regioners udspil kommer samtidig med, at Folketinget har taget fat på

forhandlinger om, hvordan en styrket indsats for de ældre medicinske patienter skal se ud.

/ritzau/