DF vil betale halvdelen af EU’s regning for Messerschmidt

EU har opgjort Dansk Folkepartis restance til 2,9 millioner kroner, men partiet vil kun betale knap halvdelen
10. maj 2016 kl. 07:58Opdateret 10. maj 2016 kl. 10:42

Der skulle "soves på det" før EU-parlamentsmedlem Morten Messerschmidt (DF) ville svare på, hvorvidt Dansk Folkeparti ville betale 2,9 millioner kroner tilbage til EU.

Dagen efter siger hans formand, at partiet vil betale knap halvdelen af dem.

Europaparlamentets præsidium afgjorde mandag, at Dansk Folkeparti ulovligt har spenderet tre millioner kroner i EU-støtte på politiske kampagner i Danmark.

- Vi er lodret uenige i Europa-Parlamentets beslutning, siger formand Kristian Thulesen Dahl til TV 2.

- Men systemet er nu engang sådan, at Europa-Parlamentets politiske ledelse træffer afgørelse. Det må vi leve med. Vi har derfor besluttet, at vi betaler de penge tilbage, som er brugt til at støtte vores kampagner, forklarer han.

Det beløb har parlamentets politiske ledelse opgjort til knap 1,6 millioner kroner, og det er de penge, der nu sendes til EU-kassen fra Dansk Folkepartis kasse i København.

Men de resterende 1,3 millioner kroner afviser formanden at betale, da de er blevet administreret af alliancen Meld og fonden Feld selv og ej af Dansk Folkeparti.

Derudover gentager formanden Morten Messerschmidts krav fra mandag aften om en granskning af samtlige partier, der modtager støttekroner til oplysningsarbejde fra EU.

- Vi vil samtidig insistere på, at øvrige partier vurderes efter samme kriterier, som vi nu er blevet. Alle bør være stillet lige. Reglerne og deres fortolkning skal være ens for alle, siger Kristian Thulesen Dahl.

Mistanken om Messerschmidts misbrug af EU-midler kom frem i oktober, da hans kollega i parlamentet Rikke Karlsson forlod Dansk Folkeparti, fordi Messerschmidt afviste at lade hende se regnskaberne for Meld og Feld.

Den eksterne revision, som derefter blev lavet for Europa-Parlamentet, viser, at Morten Messerschmidts Meld og Feld har brugt flere millioner EU-kroner i direkte strid med EU's egne regler.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lars Bo Jensen

Jeg synes også at alle disse EU-financierede støttegrupper skal styres efter ens regler.
Men der er kun i Morten Messersmidts gruppe at et menigt bestyrelsesmedlem er stået frem og fortalt om at skulle skrive under på blanke papirer. Det skal naturligvis føre til en grundig undersøgelse.
Morten Messersmidts må bande sit store ego langt væk og ønske at han havde vist lidt mere respekt for Rikke Karlsson. Hvis altså har har så meget selverkendelse.

Lars Jensen, kristian bro, Tue Romanow og erik mørk thomsen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Erik Mørk Thomsen

Du har ret i begge udsagn.

1. Alle partier skal vurderes efter samme retningslinier
&
2. Morten Messerschmidt er en tumpe - endda en af de tyvagtige af slagsen.

Roald Andersen

MM har snydt og anvendt midler tildelt MELD og FELD i strid med reglerne. Det blev opdaget, bl.a. af Rikke Karlsson, men var sandsynligvis blevet opdaget alligevel, da grupperne faldt fra hinanden i 2015. Længere er den vel ikke.
Udefra så det ud som om MM havde tænkt sig at bruge de resterende midler i pengekassen til egne politiske formål. Nu er han blevet fanget af revisionen (Ernst&Young) med rod i regnskaberne og fingrene nede i klejnekassen. Det er fortsat temmelig pinligt.

Bill Atkins

Jeg mener Morten Messerschmidt skal betale hver en øre selv. Det er undergravende for retsfølelsen hvis kassebedrøvere bare kan få penge fra partkassen til at dække svindlen.

Og så skal Rikke Karlsson da have en undskyldning for Morten Messerschmidts udtalelse: "Det stakkels pigebarn kan ikke overskue tingene ...hun er helt ny"