Telegram

Forvirring om Knud'er hænger advokat ud i Panama-lækage

Advokat Knud Foldschack er ked af at blive forbundet med skattely. Hans bror Knud bekræfter Knud-kludderet.
Telegram
9. maj 2016 kl. 23:06

Det er ikke - som flere medier mandag har skrevet - advokaten Knud Foldschack, som blandt andet er kendt for at forsvare christianitterne, som figurerer i Panama-databasen.

Derimod er det hans bror, som har samme navn, der er omtalt i de lækkede papirer om skattely. Det bekræfter begge brødre mandag aften over for Ritzau.

- Jeg er rigtig ked af at blive sat i bås på den her måde, siger advokaten, som særligt arbejder med økologi og alternative organisationsformer.

- Det berører mig dybt. Jeg synes, det er meget usympatisk at have penge i skattely. En af de største udfordringer, verdenssamfundet har, er at afsløre problemstillingerne med skattely.

Brødrene har ikke samme mor, men er begge opkaldt efter deres far.

Selv om Knud Foldschacks bror står på listen, afslår forretningsmanden Knud Foldschack, at han har penge i skattely.

Han er aktionær i et firma i Kina. Men alle indtægter er opgivet til skattemyndighederne, forsikrer han.

- Hvorfor det står på den liste, har jeg ingen anelse om. Men jeg kan se, at der er en person, som er opgivet som aktionær, som ikke er aktionær i firmaet, siger han.

- Firmaet er ejet af et holdingsselskab på Seychellerne. Det selskab er etableret, fordi man som udenlandsk privatperson ikke kan eje et selskab i Kina, siger forretningsmanden, som fortæller, at det er "meget ubehageligt" at stå i databasen.

Oplysningerne stammer fra i alt 11,5 millioner lækkede dokumenter. De menes at dokumentere, at firmaet Mossack Fonseca i Panama hjælper velhavere fra hele verden med at holde formuer hemmelige for skattemyndighederne.

Flere danske personnavne, firmanavne og adresser fra hele landet kommer frem, hvis man søger på Danmark. Skattemyndighederne havde håbet, at originaldokumenter fra blandt andet transaktioner ville blive offentliggjort. Det er dog ikke tilfældet.

Uden dem kan det blive svært at retsforfølge eventuelle skattesyndere ud fra oplysningerne. Der kan dog komme nye oplysninger frem i gamle sager, eller nye personer kan muligvis komme i søgelyset.

/ritzau/

Opdateret 9. maj 2016 kl. 23:56

Steffen Gliese

Ja, eller man kunne efterforske sagerne eller overlade det til bagmandspolitiet at gøre det.