Telegram

Løkke gav den som komiker foran imponeret Obama

Barack Obama havde masser af rosende ord til sine nordiske kolleger under statsmiddag.
Telegram
14. maj 2016 kl. 05:56

Der var tilsyneladende god stemning under fredagens middag i Det Hvide Hus, hvor præsident Barack Obama tog imod statsministrene fra Danmark, Norge, Sverige og Island samt den finske præsident.

Obama benyttede lejligheden til at rose sine samarbejdspartnere i Norden, og de pæne ord gik også den modsatte vej fra talerstolen på plænen foran præsidentboligen.

Den løsslupne stemning smittede af på talerne, og det lykkedes blandt andre den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), at frembringe smil på læberne blandt de flere end 300 middagsgæster.

Det skete ifølge CBS-journalist Mark Knoller, da Løkke talte om det populære danske køkken og foreslog Obama at hjælpe Danmark med at finde "en opskrift på lame duck". En såkaldt lame duck er et udtryk, der bruges i amerikansk politik om en præsident i sin sidste embedsperiode, efter at vedkommendes afløser er blevet fundet.

Obama skal som bekendt afløses i januar næste år. Selve præsidentvalget holdes i november.

- Jeg tror, at vi lige har fundet den næste komiker til Det Hvide Hus' korrespondentmiddag, sagde Obama efter Løkkes tale med henvisning til den årlige begivenhed, hvor der er tradition for, at præsidenten optræder på slap line foran journalister.

Obama roste desuden de nordiske lande for deres globale indflydelse på områder som menneskerettigheder, humanitære anliggender og grøn omstilling.

Inden middagen var der blevet diskuteret emner som sikkerhed, klima, migration, global udvikling og handel.

- Der har været tidspunkter, hvor jeg har sagt: "Hvorfor sætter vi ikke bare alle disse små lande til at bestemme i et stykke tid? Så kunne de rydde op i tingene", sagde Obama ifølge Reuters om Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island.

Foruden en mave mættet af tun, tomattatar og rødvinsbraiserede spareribs rejser Lars Løkke Rasmussen hjem fra USA med en aftale om, at Danmark stiller sin viden om vindenergi til rådighed for de amerikanske myndigheder.

/ritzau/

Latteren ville have nået titaniske højder hvis den lille svindler havde læst op af sine bilag, og fortalt Obama hvordan Løkke fik partikassen - eller hvem det nu var - til at betale for sine underhylere, sokker, slips mv.

Flemming Berger, Herman Hansen og Jørgen Steen Andersen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Lille Lars fra Græsted hos Verdens største Mand:

Obama er ingen bestøvlet kat
Han har handsker på alle poter.
Han taler om danskernes fine kultur
Og tænker: "De idioter".
(Med tak for lån af rim til Otto Gelsted)

Herman Hansen

...Pinlig affære for Danmark.

Søren Knudsen

Glimrende tale af Lars Løkke Rasmussen. Pas nu på med at undervurdere ham. Han er en politisk overlever.

Grethe Preisler

Ha, tja,. bom-bom-biom, Søren Knudsen,

Det var lidt af en opgave, Lars Løkke Rasmussen overtog, da han fik overrakt "nøglerne til maskinrummet" i det moralske og økonomiske håndværkertilbud, Anders Fogh Rasmussen efterlod til sine sørgende underordnede i 2009, før han takkede ja til det tilbud fra anden side, han ikke længere kunne sige nej til.

Der er nogen, der vokser med opgaven, og andre, der krymper. Hans venner fra DA, DI og Bæredygtigt Landbrug nøjes indtil videre med at krølle tæer i jagtstøvlerne, når Lars fører sig frem som 'statsmand' på de bonede gulve i Washington DC. I laksko for 'andres penge'.

Niels Duus Nielsen, Jørgen Steen Andersen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

" Jeg tror, at vi lige har fundet den næste komiker til Det Hvide Hus' korrespondentmiddag, sagde Obama efter Løkkes tale med henvisning til den årlige begivenhed, hvor der er tradition for, at præsidenten optræder på slap line foran journalister."
Det oplæste de også i P1. i en imponeret tone. Min tanke var nu - sikke en fornærmelse - tænk en statsminister bliver omtalt som komiker. Ja så Løkke Rasmussen har mange betegnelser nu også komiker - personligt mener jeg, at Lykketofts betegnelse "den lille svindler" fra en lukket fest nu er mere dækkende.

Hallberg Borg, Flemming Berger, Jørgen Steen Andersen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Mikkel Bech

Du har ikke megen humor, hva' Dorte Sørensen?

Hans Larsen

Komiker? Hofnar? Klovn?

Grethe Preisler

En hund i et spil kegler?

Grethe Preisler

Lad verden kun synge om alt, hvad der er stort,
vi synger om det små, det har endnu ingen gjort.
Ja synge vil vi lige så længe, som vi kan:
Lyksaligt er det rige, som regeres af en mand.
En lillebitte mand, en lille bitte mand
en ganske lille, bitte lille lille bitte mand ;o)

"Jeg vil se fede mænd omkring mig" - sagde Cæsar.
Og det lod Lille Lars fra Græsted sig ikke sige to gange.

Bill Atkins

Hvem smiler ikke over en vits fortalt af en mand, der lige har udskrevet én en check på over 50 mia. kr.

Hallberg Borg, Holger Madsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar