Telegram

Løkke har ingen aktuelle planer om at hæve pensionsalder

Statsministeren har ikke aktuelle planer om at hæve pensionsalder, forsikrer han under Folketingets spørgetime
Telegram
3. maj 2016 kl. 16:10

Risikoen for udsigten til en hævet pensionsalder fik Enhedslisten til at gå statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på klingen under tirsdagens spørgetime i folketingssalen.

- Jeg synes, det ville være ordentligt, hvis statsministeren og Venstre fortalte danskerne, hvad deres holdning er til pensionsalderen, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

Baggrunden for spørgsmålet er en artikel i tirsdagens udgave af Ekstra Bladet, hvor det fremgår, at regeringen kigger pensionssystemet efter i sømmene.

- Vi overvejer at kigge på pensionssystemet, give incitamenter til at blive længere på arbejdsmarkedet eller fremrykke de opjusteringer, som allerede er vedtaget for pensionsalderen, udtaler finansordfører Jacob Jensen (V) således til Ekstra Bladet.

- Statsministeren kan gå på pension om ni år, når statsministeren fylder 60 år, siger Johanne Schmidt-Nielsen under spørgetimen.

Løkke forsikrer, at regeringen "ikke har planer om at ændre på noget":

- Vi har derimod en plan om efter sommerferien at fremlægge en plan for dansk økonomi mod 2025.

- Venstre har ikke planer om at gøre noget alene, for det rækker vores mandater ikke til.

- Der er allerede en aftale om, at vi hvert femte år vender tilbage til spørgsmålet, og med afsæt i politiske aftaler hæver pensionsalderen, hvis levealderen er steget på en måde, hvor der er grundlag for det.

Også De Radikale benyttede spørgetimen til at spørge statsministeren om regeringens syn på en hævet pensionsalder.

Partilederen Morten Østergaard fremhæver, at Lars Løkke Rasmussen tidligere har kaldt ham masochistisk, da han luftede sit synspunkt om at hæve pensionsalderen.

- Mener statsministeren fortsat, at jeg er masochistisk, når jeg mener, at vi godt kan være en lille smule længere på arbejdsmarkedet i stedet for at skære ned?, spørger Morten Østergaard.

Det lykkedes ham dog ikke at komme nærmere et svar end Johanne Schmidt-Nielsen.

- Vi kommer det ikke meget nærmere, end at vi har sat os for at bruge tiden hen over sommeren på at diskutere den økonomiske fremtid, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Opdateret 3. maj 2016 kl. 18:21

Lasse Nielsen

I slutningen af 2010 sagde Løkke også, at han ingen planer havde om at ændre efterlønnen. Men så ændrede han den alligevel. Det førte til følgende ordveksling mellem Løkke og en journalist om det at have planer:

Spørger: ... men du har jo stået og sagt til os, at du ingen planer havde om det. Altså enten lyver du eller også noget andet ikke.
Statsministeren: Nej, jeg lyver bestemt ikke, fordi det er, som jeg siger, altså vi får en plan i det øjeblik, vi vedtager en plan.

Kilde: Statsministeriets tirsdagspressemøde 11.01.2011
http://www.stm.dk/_p_13328.html

Rasmus Knus

Der er jo ikke nogen (fornuftige mennesker), som tror et øjeblik på, hvad den stodder siger.

Lars Bo Jensen

Jeg så selv spørgetimen og Lars Løkke er fejlciteret i overskriften. Hans udtalelse var: "Venstre har ingen aktuelle planer om at ændre pensionsalderen."