Telegram

Trump vil samle Republikanerne til kamp mod Clinton

Donald Trump vil rejse en milliard dollar til at slå Demokraternes formodede kandidat, Hillary Clinton.
Telegram
5. maj 2016 kl. 02:26

Onsdag blev dagen, hvor Donald Trumps to sidste modstandere opgav at fange Trump-toget. Efter både senator Ted Cruz og guvernør John Kasich indstillede deres kampagner, er Donald Trump nu efter alt at dømme Republikanernes kandidat.

Milliardæren lover, at han vil forene det store, gamle parti, som flere gange har været ved at gå op i limningen som følge af Trumps kontroversielle udtalelser.

- Nu vil vi forene partiet. Vi kommer til at samle folk omkring os. Jeg tror, vi kommer til at slå Hillary Clinton, siger Donald Trump onsdag aften dansk tid til Fox News.

- Jeg kan forene de fleste. Der er også nogen, jeg ikke vil forene. Der er folk, jeg ikke har lyst til at stå ved siden af. Folk vil stemme på mig, de vil ikke stemme på partiet, siger Donald Trump i et andet interview med tv-kanalen NBC.

Rigmanden bedyrer, at han sammen med Republikanerne vil indsamle en milliard dollar til at slå sin modstander til valget i november.

- Vi vil indsamle over en milliard dollar, hvilket vil blive nødvendigt. Demokraterne vil bruge op til to milliarder dollar, siger Trump til NBC.

Kort efter Trumps sejr i Indiana natten til onsdag dansk tid udtrykte formanden for Republikanernes nationale komité, Reince Priebus, at partiet bør støtte Trump.

- Vi bør stille os bag den republikanske nominerede. Jeg tror, at Donald Trump bliver den nominerede, tweetede Priebus.

Det er en sjælden ros til Trump fra partitoppen, og det bliver af amerikanske iagttagere set som et tilbud om forsoning.

Ikke alle republikanere stemmer dog i med Reince Priebus. Andre republikanere giver Trump tørt på.

- Hvis vi nominerer Trump, bliver vi ødelagt, og det vil vi fortjene, tweetede senator Lindsey Graham. Han har været en af Trumps skarpeste kritikere gennem hele valgkampen.

Også Republikanernes senator Ben Sasse gav i en Facebook-opdatering udtryk for, at han ikke kan støtte Donald Trump.

/ritzau/

Herman Hansen

...Mange republikaner vil, med nominering af Trump, ikke have andet valg ind at stemme på demokraterne og dermed Clinton - Hvem ka, Hillery ka :-)