Telegram

Regering samler taskforce for at kortlægge brexit-effekt

Repræsentanter fra alle danske ministerier går med det samme i gang med at analysere konsekvenser for Danmark.
Telegram
24. juni 2016 kl. 17:16

Det britiske farvel til EU får på flere områder betydning for Danmark. Men det er usikkert, hvad, hvordan, hvor og hvor meget.

Derfor har regeringen gennem Udenrigsministeriet nedsat en taskforce med repræsentanter fra samtlige ministerier, som skal skabe et klart overblik over, hvor Danmarks interesser er, hvordan de bliver påvirket - og hvordan de bliver sikret bedst muligt.

- Vi må ikke naivt forhandle til briternes fordel. Derfor har vi i regeringen besluttet, at vi i dag nedsætter en tværministeriel taskforce, som skal kortlægge alle de politikområder, som vil blive påvirket, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Repræsentanterne fra ministerierne kommer til at bestå af embedsmænd, og de vil gå i gang med arbejdet fra dags dato.

- Det, vi skal gøre nu, er at arbejde dag og nat. Derfor har vi sat vores embedsmænd i gang allerede her til morgen med at finde ud af, hvor Danmark står, siger statsministeren.

Ud over at kortlægge de områder, hvor Danmark bliver påvirket, skal den nye taskforce også se på, hvordan de danske interesser bedst bliver sikret i den formentlig langvarige skilsmisseproces.

- Vi står i en situation, som man populært omtaler som en skilsmisse. Der skal laves en bodeling, hvor man skal finde ud af, hvordan man efterfølgende kan have en samarbejdsrelation.

- I den forbindelse er det vigtigt, at vi forsvarer danske interesser. At vi ikke er naive, men forstår, hvor de danske interesser er, siger Lars Løkke Rasmussen.

Ud over Udenrigsministeriets taskforce har miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen også nedsat sin egen taskforce. Den består af Landbrug & Fødevarer, DI, Danmarks Fiskeriforening og Danmarks Pelagiske Producentorganisation.

Storbritannien har stor betydning for dansk landbrug, for dansk fiskeri og for dansk fødevareproduktion, og det britiske farvel kan derfor vise sig at få store konsekvenser.

- Vi har store eksportindtægter på spil, og den nye taskforce vil følge udviklingen tæt og kortlægge de danske interesser inden for fødevarer, landbrug og fiskeri, siger Esben Lunde Larsen.

/ritzau/

Opdateret 24. juni 2016 kl. 18:06

Taskforce. Iiih hvor kan de skabe sig!

Niels Duus Nielsen

Lol - da DK efterhånden bare er en delstat i USA, kan man jo ligeså godt bruge de amerikanske udtryk. Det har jo også lidt mere militært schwung end det flade danske "arbejdsgruppe".