Telegram

IS: Angrebet i Nice blev udført af en af vores soldater

Den militante gruppe tager nu skylden for angrebet i Nice, der blev udført af en 31-årig fransk-tunesisk mand.
Telegram
16. juli 2016 kl. 10:41

Den militante gruppe Islamisk Stat (IS) tager skylden for angrebet i den franske by Nice, hvor mindst 84 mennesker blev dræbt.

Det skriver gruppens tilknyttede nyhedsbureau, Amaq, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Den person, der udførte operationen i Nice, Frankrig, hvor han kørte folk ned, var en af Islamisk Stats soldater, skriver Amaq.

- Han udførte operationen som reaktion på opfordringen om at gå målrettet efter statsborgere i lande, som er en del af den koalition, der kæmper mod Islamisk Stat.

Sent torsdag aften kørte en 31-årig fransk-tunesisk mand en 15 meter lang hvid lastbil igennem den menneskefyldte havnepromenade i Nice.

Mindst 84 er indtil videre bekræftet døde, mens 202 er kvæstede, heraf 52 alvorligt.

På et pressemøde fredag bekræftede anklageren i Paris, François Molins, gerningsmandens identitet. Det drejer sig om Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, hvis id-papirer blev fundet i lastbilen.

Hvis Mohamed Lahouaiej-Bouhlel var en islamistisk militant, så må han være blevet radikaliseret meget hurtigt. Det siger den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, lørdag eftermiddag ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Det lader til, at han blev radikaliseret meget hurtigt - i hvert fald ud fra de forklaringer, vi har fået fra folk omkring ham, siger indenrigsministeren.

31-årige Mohamed Lahouaiej-Bouhlel var kendt af politiet for vold, trusler og tyveri, men ingen efterretningstjeneste har tilsyneladende hørt om ham før.

Frankrigs præsident, François Hollande, har betegnet angrebet som en terrorhandling, og i en tv-transmitteret tale natten til fredag sagde Hollande, at Frankrig vil styrke sit engagement i kampen mod Islamisk Stat i Irak og Syrien.

Samtidig vil præsidenten forlænge den undtagelsestilstand, der har været indført i Frankrig siden angrebet i Paris i november sidste år.

Det var ligeledes Islamisk Stat, der tog skylden for angrebet i Paris 13. november, hvor 130 mennesker blev dræbt.

/ritzau/

Opdateret 16. juli 2016 kl. 14:41

Sofie Jørgensen

Danmarks U20-kvindelandshold i håndbold blev i går verdensmestre efter en sejr i forlænget spilletid over den russiske værtsnation.
Det tager jeg skylden for. Jeg står bag. De unge kvinder udfører mine ordrer til Folket om at gøre Danmark stort igen. De følger i mine spor (Jeg har godt nok aldrig spillet håndbold, men jeg er sikker på, mindst én af dem har hørt mig fortælle om mine drømme om et stort Danmark og fortalt det videre til de andre, så det ER min skyld, - eller fortjeneste!)

Herdis Weins, Bill Atkins, Karsten Aaen, Lars Bo Jensen, Torben Skov, Benny Jensen, Anne Eriksen og erik mørk thomsen anbefalede denne kommentar
Henning Kjær

IS har været sent til at tage æren for lastbilskørslen i Nice. Måske der ikke var nogen hjemme på kontoret for at beslutte om IS ville have denne handling på CV'et. En handling af en stakkels kriminel lastbilchauffør der ikke engang nåede at leve som en god muslim, men som fremrykkede døden for at undgå den totale glemsel, som rammer ALLE og snart også ham.

Herdis Weins, Anne Eriksen, Bill Atkins og Sofie Jørgensen anbefalede denne kommentar
Lars Bo Jensen

Danmarks udenrigsminister slog IS egen propagandaafdeling med næsten et døgn, da han allerede i går gav Daesh "æren" for dette angreb.
Man kan åbenbart ikke være for hurtigt ude når man er Venstre minister, lærte de ikke noget da Løkke tilskrev Breiviks angreb til islamister?

@Lars Bo Jensen. Hvis denne mellemøstlige religion ikke fandtes i Europa tror du så at vi så disse angreb?

Lars Bo Jensen

Det er et svært spørgsmål Lars Hansen. For det første er jeg nød til at antage hvilken af vores mellemøstlige religioner du hentyder til, men det er vel Islam. Derefter skal jeg forholde mig til om sociale spændinger i et Europa uden muslimer også kan give voldelige reaktioner.
Mit svar på dit spørgsmål er ja.

Morten Balling

"Angrebet i Nice blev udført af en af vores soldater"

Ja, helt sikkert! Altså ham, som gik med damer, drak alkohol, tog stoffer og spiste svinekød. Det giver da rigtigt god mening. Med al respekt virker det mere som om han var en latterlig nar, med knald i låget, som besluttede sig for at lade sine personlige frustrationer gå ud over uskyldige tilfældige mennesker, før han begik suicide by proxy. En af de første han dræbte under lastbilens hjul var en muslimsk kvinde.