Telegram

Joachim B. Olsen: Dumt ikke at fortsætte med Uber

Selv om seks Uber-chauffører er blevet dømt for ulovlig taxikørsel, forsvarer liberal politiker selskabet.
Telegram
8. juli 2016 kl. 17:01

Erhvervsordfører Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance, der har talt varmt for selskabet Uber, er ikke overrasket over en dom i Københavns Byret, der siger, at Uber-chauffører har kørt ulovlig taxikørsel.

Alligevel mener han, at det er forkert, at Uber-kørsel anses som ulovlig.

- Det er loven, der er forkert, hvis den er sådan, at den forhindrer forbrugerne i at bruge nogle forretningsmodeller, de gerne vil have, siger han.

Københavns Byret har fredag kendt seks personer, der har været chauffører for Uber skyldige i ulovlig taxikørsel. De har fået bødestraf på mellem 2000 og 6000 kroner.

Men den liberale politiker mener ikke, at man kan sidestille straffene til de seks chauffører med, at selskabet Uber er ulovligt.

- Man skal differentiere mellem platformen og de chauffører, der benytter sig af platformen. For Uber er ikke dømt, siger han.

Spørgsmål: Men skal man fortsat have Uber i Danmark?

- Ja, selvfølgelig. Det ville være dumt andet, for der er nogle perspektiver i det her, siger han.

Joachim B. Olsen mener blandt andet, at selskabet får folk i arbejde og har fået flere til at benytte sig af samkørsel. Derfor mener han også, at der skal åbnes op for selskaber som Uber i den kommende fornyelse af taxilovgivningen, der forhandles på plads fra august.

- Men skal tage hensyn til borgerne i taxilovgivningen, og man skal have nogle ambitioner for at inkorporere nogle af de her nye teknologier i det her samfund. For hvis det ikke er Uber, så er det bare nogle andre, siger han.

/ritzau/

Jeg syntes da også, at Uber-kørsel bare kan fortsætte sin Uber-kørsel.

Men det skal selvfølgelig være på præcis samme bevillinger og vilkår som al anden persontransport. Og det omfatter også, et specielt førerbevis, at bilerne er lovmæssigt indrettet til formålet, samt at chaufførerne selvfølgelig har en normal ansvarsforsikring overfor passagererne som alle andre hyrebiler.

Hold nu kæft med dit samfundsnedbrydende mundlort, JBO, og stik dit hoved tilbage hvor det hører til!

Søren Rehhoff

Det kan da aldig være noget argument for Uber, at det er en forretningsmodel. som nogle forbrugere gerne vil have. Grunden til at nogen bruger Uber er sikkert bare, at de er for fedtede til, at betale for en rigtig taxa, så i længden vil det bare undergrave løn - og arbejdsvilkår for taxa-chauffører. Argumentet med at det skulle få flere i arbejde holder heller ikke. Hvis Uberchaufførerne udkonkurrerer taxa-chaufførerne, på unfair vilkår, så er det bare taxa-chaufførerne, der bliver arbejdsløse.

Lars-Bo Abdullah Jensen

Der er jo også en udemærket forenings model i at sælge heroin der er både sælgere og der er interesse for produktet, det skaber beskæftigelse inde for mange området, produktion, distribution, forhindring af distribution, opklaring af indbrud, hæler osv. Osv. Listen er lang men stort set alle led giver på en eller anden måde input til fortsat vækst i form af økonomiske midler der sættes i omløb. Vil vores alle sammens kuglestød ikke også støtte dette?. Eller er der grænser for hvilke initiativer han vil støtte

odd bjertnes

Altså, det at noget kan beskrives som en 'forretningsmodel' skulle i sig selv helliggøre det fra juridisk antastning ?
OK, silly me, ja det ville frigøre en del timer fra politikeres time-management, som kunne bruges konstruktivt i et fitness center i stedet, så de ikke behøvede liste rundt med pebersprays. Klart.

Carsten Svendsen

Skruebrækkernes talsmand på tinge.

Morten Larsen

Kan man ikke politi anmelde JBO og UBER (Så de anbefalede det samme andetsteds) for at opfordre til ulovligheder ?

Morten Larsen

Og hvor troværdigt er det lige at JBO kan være erhvervsordfører, han har aldrig haft et reelt stykke arbejde....?

Jørgen M. Mollerup

Uber er i sin nuværende form organiseret sort arbejde. Alle der vil udbyde taxakørsel må gøre det på lige vilkår.