Telegram

Søster til Nice-angrebsmand: Han havde psykiske problemer

Ifølge søsteren til den 31-årige mand, som stod bag angrebet i Nice, havde han tidligere gået til psykolog.
Telegram
16. juli 2016 kl. 14:51

Den 31-årige tunesisk-fødte Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, som ifølge den franske anklagemyndighed stod bag det blodige angreb i Nice torsdag, havde gået til psykolog i flere år, før han forlod Tunesien til fordel for Frankrig i 2005.

Det fortæller hans søster til nyhedsbureauet Reuters.

- Min bror havde psykiske problemer, siger hun.

- Vi har givet politiet dokumenter, der viser, at han havde gået til psykolog i flere år.

Sent torsdag aften kørte den 31-årige mand en 15 meter lang hvid lastbil igennem den menneskefyldte strandpromenade i Nice.

Mindst 84 er lørdag eftermiddag bekræftet døde, mens 202 er kvæstede, heraf 52 alvorligt.

Islamisk Stat (IS) har taget skylden for angrebet.

- Den person, der udførte operationen i Nice, Frankrig, hvor han kørte folk ned, var en af Islamisk Stats soldater, lyder det i en erklæring ifølge gruppens tilknyttede nyhedsbureau, Amaq. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Han udførte operationen som reaktion på opfordringen om at gå målrettet efter statsborgere i lande, som er en del af den koalition, der kæmper mod Islamisk Stat.

Hvis Mohamed Lahouaiej-Bouhlel var en islamistisk militant, har han ifølge den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, næppe været det længe.

- Det lader til, at han blev radikaliseret meget hurtigt - i hvert fald ud fra de forklaringer, vi har fået fra folk omkring ham, siger indenrigsministeren ifølge nyhedsbureauet AFP.

31-årige Mohamed Lahouaiej-Bouhlel var kendt af politiet for vold, trusler og tyveri. Men ingen efterretningstjeneste har tilsyneladende hørt om ham før.

Naboer har beskrevet Bouhlel som en enspænder uden åbenlyse religiøse tilhørsforhold. Som en person, der holdt sig for sig selv, som sjældent talte med nogen og som ikke hilste tilbage, skriver AFP.

/ritzau/

Opdateret 16. juli 2016 kl. 15:41

Kristian Jensen

Så en ensom tosse altså, lige som Omar Abdel Hamid El-Hussein.