Tyrkisk militær hævder at have taget magten

Tyrkisk militær siger, at det overtager magten for at sikre demokratisk ro og orden og beskytte menneskerettigheder
15. juli 2016 kl. 22:36Opdateret 15. juli 2016 kl. 23:04

Tyrkisk militær hævder ifølge Reuters i en meddelelse at have taget magten i Tyrkiet. Det er uklart, hvor stor en del af militæret, der bakker op om kupforsøget.

I meddelelsen skriver militæret, at det har taget over for at sikre den demokratiske ro og orden og beskytte menneskerettigheder i landet.

En kilde i det tyrkiske præsidentpalads siger ifølge Reuters, at det, der sker i Tyrkiet lige nu, er et kupforsøg som en gruppe inden for Tyrkiets væbnede styrker står bag.

Kilden afviser, at meddelelsen om den militære magtovertagelse skulle komme fra landets øverste militære kommando.

Tyrkiets øverste general er angiveligt taget som gidsel i militærets hovedkvarter, rapporterer det statslige tyrkisk nyhedsbureau Anadolu.

- General Hulusi Akar er blevet taget som gidsel af en gruppe i militæret, der forsøger at gøre oprør, skriver Anadolu med henvisning til en "troværdig kilde".

En journalist fra tv-stationen CNN Türk melder ligeledes om, at der er taget gidsler i militærets hovedkvarter i Ankara.

I meddelelsen om magtovertagelsen, som blev læst op på tv-stationen NTV, hedder det, at alle eksisterende relationer til udlandet vil fortsætte.

Lov og orden vil have høj prioritet, lyder det videre.

Ifølge CNN Türk befinder landets præsident, Recep Tayyip Erdogan, sig "i sikkerhed". Der er ikke umiddelbart flere oplysninger.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Alan Strandbygaard

Er det et tilfælde at dette kupforsøg sker lige nu?

Det er vist ikke mange dage siden, at tyrkiets premierminister havde en idé om at 'normalisere' forholdet til Syrien?

Nå, men under alle omstændigheder, så er det nok farvel til Erdogan?

Steffen Gliese

Lad os håbe, det kommer til at ske fredeligt - og at de mener det med at beskytte demokratiet, for det kan Tyrkiet virkelig godt trænge til.

Estermarie Mandelquist og Alan Strandbygaard anbefalede denne kommentar
Poul Sørensen

Jeg går ind for demokrati, men jeg forstår også at nogen demokratiske valgte repræsentanter kan rage så meget uklar med stort set alle naboer og samarbejdsparter, at det kan være svært at se et lys for enden af tunnelen og et militær vil blive urolige for at kursen ikke er i stabile hænder.

Touhami Bennour

Underligt at så mange debattører I informations avis erklærer sig direct udemokratisk.. Det vil sige at de vil også støtte et eventuelt militær kup I Danmark?