48.777 risikerer at miste støtte efter ny regel

Hvis ikke knap 50.000 danskere arbejder 113 timer inden oktober, kan de miste kontanthjælp eller anden ydelse.
8. august 2016 kl. 09:26Opdateret 8. august 2016 kl. 10:48

En gruppe danskere risikerer snart at miste hele eller dele af deres integrationsydelse, kontant- eller uddannelseshjælp.

Det skyldes et nyt krav om 225 timers arbejde på et år.

I alt risikerer 48.777 personer at miste hele eller dele af deres ydelse. De har alle fået et varslingsbrev fra KMD 17. juni.

I Syd og Sønderjylland har 7865 personer modtaget et varslingsbrev.

Det skriver DR Syd.

Det kan få store konsekvenser for de berørte, lyder det fra daglig leder af borgerservice i Tønder Kommune Marianne Valentin.

- Der er familier, der har placeret sig i boliger ud fra de satser, de har modtaget hidtil. Hvis for eksempel den enes sats bortfalder, så står man logisk nok i en svær situation, siger hun til DR Syd.

Det vides ikke endnu, hvor mange af de 48.777 personer der kommer til at miste dele af ydelsen.

Hvis borgerne når at arbejde 113 timer inden 1. oktober, går de fri. Det fortæller ydelseschef i Sønderborg Kommune Jørgen Johansen.

- Heldigvis har vi haft en feriesæson, hvor der har været brug for arbejdskraft i de forskellige brancher. Så der er en chance for at få timerne, siger han til DR Syd.

Den nye lov trådte i kraft i april, men siden er en overgangsordning trådt i kraft, der betyder, at kommunerne tidligst kan trække i kontanthjælpen fra 1. oktober 2016.

Reglen betyder, at man skal kunne dokumentere mindst 225 timers arbejde på et år, hvis man skal have fuld ydelse.

Både gifte og enlige er omfattet af reglen. Ægtepar på kontanthjælp vil blive ramt hårdest, idet de vil miste den ene kontanthjælp, hvis begge parter ikke lever op til reglen om 225 timers arbejde.

Støttet beskæftigelse som løntilskud, virksomhedspraktik, nyttejob og andre former for aktivering tæller ikke med.

Kravet om 225 timers arbejde kommer ikke til at gælde unge på den laveste kontanthjælpsydelse og vil heller ikke ramme borgere i ressourceforløb. Er man visiteret til fleksjob, bliver man heller ikke ramt.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Herman Hansen

...Regeringen presser ligeledes folk til skilsmisse i familie, som i forvejen er hård presset. Men det kan jo heldigvis gøres nemt i dag online med NemID :-/

Herman Hansen

At være enlig Mor bliver fremover en nødvendighed for at kunne overleve økonomisk, hvis man befinder sig på kontanthjælp. Det her bliver langt langt være end frygtet og går langt ud over grænserne for det kontanthjælploft den siddende mindretals regering gik til valg på. Som sædvanen tro undlades det-med-småt under en valgkampagne.

...Hvis dette her, altså sandheden, var blevet fremført under sidste års valgkampagne ville Venstre ikke have dannet regering. Befolkningen er blevet manipuleret af svindler regeringen.

Lise Lotte Rahbek

Hvis du ikke kan skaffe dig et lønnet arbejde,
skal du straffes.

Meget mærkelig logik.. medmindre man aldrig selv bliver ramt af den slags.

Tue Romanow, Heidi Larsen, Jens Kofoed og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar

Lars Løkke er en lumpen skiderik, der under valgkampen ikke ville svare ærligt på om han ville nedsætte kontanthjælpen.