Telegram

Flere tusinde flygtninge skal til fest i Forum

En kæmpe velkomstfest i København skal skabe kontakt mellem nytilkomne flygtninge og det danske civilsamfund.
Telegram
15. august 2016 kl. 18:56

Målet er at skabe Europas største velkomstfest for flygtninge, når virksomheder, frivillige og flygtninge om knap en måned mødes i Forum i København.

Sammen skal deltagerne drøfte, hvordan man gør flygtninge til en ressource, og hvordan man styrker integrationen, fortæller Gry Ravn, som er initiativtageren bag velkomstfesten.

- Min erfaring er, at vi næsten ikke kan klare at høre ordet flygtninge mere. Vi har virkelig hørt det ord meget og hørt, hvor stor en byrde de er for vores samfund, siger Gry Ravn.

- Jeg kunne godt tænke mig at have fokus på, hvordan det kan blive en ressource for vores samfund. Både kulturelt, men også økonomisk, siger hun.

Det er forventningen, at 10.000 deltager i festen, hvoraf er 1500 er flygtninge med opholdstilladelse og omkring 500 er asylansøgere fra asylcentre over hele landet.

Gry Ravn mener, at det er en klar fordel, at festen bliver arrangeret af frivillige kræfter.

- Som frivillig er man jo ikke politiker eller en virksomhed, som kan tabe ansigt eller vælgere. Men jeg har også noget på spil, for der kan jo ende med at stå nul mennesker i Forum og en masse frivillige, siger hun.

Det er Gry Ravns klare fornemmelse, at der er mange virksomheder, som gerne vil have folk i praktik og tage et ansvar.

Microsoft, ISS, IBM, Arriva, NCC er blandt de virksomheder, der deltager i festen for enten at tilbyde jobhjælp, skabe jobmatch eller drøfte integration. En række af landets kommuner deltager også.

Gry Ravn stod sidste år bag en kæmpeindsamling af 200 ton tøj og en halv million kroner til bådflygtningene på Lesbos.

/ritzau/