Skatteprofessor: 1000 nye medarbejdere i Skat er måske for lidt

Flere ansatte i Skat er godt, men en opsplitning af styrelsen bekymrer skatteekspert Bent Greve.
25. august 2016 kl. 18:51Opdateret 25. august 2016 kl. 19:41

Skatteekspert Bent Greve har lidt svært at finde den rette grimasse oven på nyheden om regeringens kommende plan, der skal rette op på skandaleramte Skat.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) præsenterer fredag et udspil, der, ifølge TV2, skal tilføre syv milliarder kroner til styrelsen frem mod 2020 og 1000 flere medarbejdere.

Desuden skal styrelsen nedlægges og en række nye, mindre styrelser oprettes med hver deres område.

Det er fornuftigt at øge antallet af medarbejdere, mener skatteeksperten, der er professor ved Roskilde Universitets Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv.

- Men det kan godt være, man burde tilføre et endnu større antal, end man lægger op til, siger Bent Greve.

Siden 2006, hvor der var over 9000 ansatte i Skat, er der blevet skåret 4000 stillinger væk. Det er den udvikling, regeringen nu lægger op til at bremse.

Det vækker til gengæld bekymring hos skatteeksperten, at ministeren ifølge TV2 planlægger at ændre Skats struktur.

- Det vil koste tid og ressourcer at omlægge styrelsen, siger Bent Greve.

- En opsplitning af Told- og Skattestyrelsen, som den er i dag, til mange enheder kan betyde, at der går noget viden tabt, og der går lang tid, inden man rent faktisk kan få organisationen til at fungere.

Skatteeksperten mener, det i stedet er vigtigere at slanke lovgivningen, så den bliver mindre kompliceret og bruge flere penge på kontrolsystemer.

Planen skal forsøge at rette op på Skat, der med en lang række skandaler har kostet danskerne milliarder af kroner de seneste år.

Alligevel er det uvist, om de nye ændringer kan få betydning for departementschef Jens Brøchner og Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen.

Det har vakt undren på Christiansborg, at skatteministeren har valgt at holde fast i de to, som har haft det overordnede ansvar, mens danske skatteydere er blevet snydt for tårnhøje beløb.

Tirsdag kom det frem, at Skat har formået at tabe hele 12,3 milliarder kroner, fordi man trods advarsler blev ved med at refundere udenlandske svindlere skat på aktieudbytter.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kunne man finde frem til de erfarne, dygtige medarbejdere, som man fyrede ( mellem de 4000, uagtet deres alder) så var der helt sikkert en besparelse i form af mindre slinger og uvidenhed, end hvis man tager helt nye ind. Bare en tanke - måske også en trøst for den længere vej til pensionen, man har indført.

Det gælder forøvrigt flere fagområder!