Telegram

Skipper: Dommerforeningen misforstår voldtægt-forslag

Pernille Skipper (Ø) mener, at Dommerforeningen misforstår, når den advarer mod rød bloks voldtægt-forslag.
Telegram
22. august 2016 kl. 16:51

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper (EL), mener, at Den Danske Dommerforening misforstår, når den frygter, at flere uskyldige bliver dømt, hvis rød bloks voldtægtsforslag bliver vedtaget.

Forslaget går ud på, at seksuelle handlinger uden samtykke skal dømmes som voldtægtssager, men Dommerforeningen frygter blandt andet, at bevisbyrden bliver vendt på hovedet.

- Jeg har ellers stor respekt for Dommerforeningens indsigelser, men her misforstår de, siger Pernille Skipper.

- Bevisførelsen er den samme. Spørgsmålet er, hvad vi definerer som voldtægt.

- Man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist. Det er ikke et spørgsmål om at skifte bevisbyrden. Det er et spørgsmål om, hvad vi synes, der er strafværdigt, siger Pernille Skipper.

Det er de Radikale, Socialdemokraterne og SF, der mandag har præsenteret forslaget. Et forslag, Pernille Skipper mener, at hun og Enhedslisten har præsenteret mange gange tidligere.

- Det er et rigtig godt forslag. Det er et forslag, Enhedslisten har været fremme med en hel del gange tidligere. Og det er klart det klogeste at gøre.

- Jeg er glad for, at de tre partier (S, R og SF, red.) er blevet enige med sig selv om, at det er det rigtige. Tidligere har de ment, at der skulle gøres nogle andre ting, men jeg tror, at det her er det rigtige, så jeg vil bakke op om forslaget, siger Pernille Skipper.

Spørgsmål: Er der en symbolik i, at det er rød blok uden Enhedslisten, der præsenterer det her forslag?

- Det har jeg ikke nogen idé om. Det må du spørge dem (S, R og SF, red.) om. Det, jeg ved, er, at vi har præsenteret det her forslag mange gange før, så vi er bare glade for, at de er kommet på bedre tanker, siger Pernille Skipper.

/ritzau/

Jesper Frimann Ljungberg

Det kan som regel godt betale sig at lytte til eksperter.....skal vi ikke bare parkere den der.

// Jesper

Michael Kongstad Nielsen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Hvorfor ikke prøve med et gensidig "ja" fra begge parter før - det gøres vel også med krav om sikker sex mv. Hvorfor ikke have nogle fx. formularer som folk kan underskrive før agten.
Hvis det kan hjælpe med at reducerer voldtægtssagerne i den gråzone hvad er der så at tabe ved at afgive en skriftlig accept?
Det kunne jo være at politiet og domstolene fik færre voldtægtssager at behandle samt at flere både mænd og kvinder ikke fandt sig snydt og bedraget bagefter.