Enhedslisten kalder minister i samråd over MRSA-dokumentar

Esben Lunde Larsen skal redegøre for Fødevarestyrelsens rolle i forløb om MRSA-bekæmpelse.
15. september 2016 kl. 04:06

Fødevarestyrelsen fjernede i en årrække systematisk anbefalinger fra Danmarks Tekniske Universitet til bekæmpelse af den multiresistente bakterie CC398 - også kendt som svine-MRSA. Det fremgår af en DR-dokumentar, der sendes søndag.

Derfor kalder Enhedslisten miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) i samråd om sagen.

- Jeg er dybt rystet over, at embedsmænd har siddet og redigeret i det materiale, man har forelagt politikerne, siger Enhedslistens landbrugsordfører, Maria Gjerding.

- Man har tilbageholdt ekspertanbefalinger, fordi man var bekymret for, at det kunne skade landbruget.

- Man har som embedsmænd troet, man var politikere ved at foretage den afvejning mellem befolkningens sundhed og hensynet til landbrugets økonomi, som er vores opgave.

Derfor skal ministeren nu svare på spørgsmål om Fødevarestyrelsens rolle i sagen. Desuden vil Maria Gjerding vide, hvad ministeren agter at gøre fremover.

Også Socialdemokraterne kræver svar i en redegørelse fra ministeren.

- Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at vi som politikere måske kunne have gjort noget andet, noget mere eller noget bedre med en bedre viden. Det er der smittede folk, som lider under i dag, siger landbrugsordfører Simon Kollerup (S).

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Det er ikke raketvidenskab, det er en politisk farce alle har øvet og øvet meget længe, hvor der nu er udvidelse af repertoiret med nye løgn, der skal dækker over gammel.

En øvelse i løgn og såkalt nødløgn, der udstiller Folketingest foragt for befolkningen og beskyttelse af centralt placeret interessenter i de kortsigtede økonomiske gevinster.