Byret forbyder bog om tidligere PET-chef

Københavns Byret har fredag nedlagt forbud mod bogen "Syv år for PET", der handler om Jakob Scharfs tid i spidsen for PET, skriver Politiken.
7. oktober 2016 kl. 12:06

Københavns Byret har fredag nedlagt forbud mod bogen "Syv år for PET", der handler om Jakob Scharfs tid i spidsen for PET, skriver Politiken.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Danmarks Riges Grundlov

Grundlovens § 77 siger: "Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine
tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde på ny indføres". Domstolen(e) kender ikke Grundloven.

Karsten Aaen, Flemming Berger, Anne Eriksen, Søren Johannesen, Gert Romme, Hans Larsen og Thomas Holm anbefalede denne kommentar
Jens Erik Starup

Man får da i hvert fald noget omtale af bogen.
Jeg gad nok vide, om nogen er så naive, at de tror noget som helst væsentligt afsløres i bogen.

Kære Arne Lund (kl 12.16)

Det udstedte forbud har næppe en "grundlovs-vinkel" - det er snarere et spørgsmål om, hvorvidt der foreligger f eks en overtrædelse af bl a regler i straffelovens kap 12 m v eller af reglerne om offentligt ansattes tavshedspligt ?

Københavns Byret har forbudt udgivelse af en erindringsbog. Fortælleren til bogen er tidligere Chef for politiet efterretningstjeneste PET.
Når ordet ”Statssikkerhed” nævnes, så er det tilladt at indføre censur og dermed begrænsning af information udbredelse.
Det er selvfølgeligt ærgerligt at Politiet efterretningstjeneste og støttet af retssystem begrænser ytringsfriheden.
Politiet efterretningstjeneste er en del af Europol. Europol er en overstatslig organisation uden demokratisk kontrol.
Jeg håber at bogen bliver tilgængelig for læserne i de nærmeste fremtid. Befolkningerne har krav på at blive fodret med informationer. Hvad er det PET er bange for?
Udvikling og videreudvikling af Nazi Tysklands gasprogrammer?
Udvikling af DNA baserede kemikalier?
Udvikling af mobile telefoner som indeholder din DNA profil forgifter vand mad på afstand via strålingsteknologien?
Udvikling af antidemokratiske stressprogrammer som strider imod demokratiske principper?
Udvikling af meget små dimser som kunne placeres i bilnøgler armbåndsure indeholdende af bestemt mennesket DNA profil og dermed forgifte mad vand, te kaffe osv.?
Udvikling af DNA baserede kemikalier som sprøjtes i folks ansigter og krop og ben osv?
Udvikling af brugen af civilbefolkninger til beskidte arbejde?
Udvikling af meget voldsomme signaler som er smertefulde for hele kroppen?

Henrik L Nielsen

Når nu bogen alligevel kan købes, så burde information skynde sig at anmelde denne med ganske mange citater.

Flemming Berger, Anne Eriksen og Søren Johannesen anbefalede denne kommentar

Porto Qisuk,

din sølvpapirshat trænger til en opdatering.
Europol er under kontrol af Joint Parliamentary Scrutiny Group som er sammensat både af medlemmer fra de enkelte delstatsparlamenter og fra EUparlamentet.

European Data Protection Supervisor holder opsyn med de data der bliver overført og hver enkelt EUborger har desuden ret til klage imod Europol.

Europol skal foruden også årligt aflægge rapport til EUparlamentet, EUkommissionen, EUrådet ogt hver delstatsparlament.

Så der er nok øjne på dem.

Søren Johannesen

Når en organisation lever af: hemmelige aflytninger, skjult overvågning, agenter, løgne og disinformation og tvivlsomme aktioner overfor egne borgere som en del af deres daglige virke, så er det uundgåeligt at sådan en organisation må ende i en permanent tilstand af total paranoia.

PET gør blot det Storebror CIA beder dem om. CIA har en afdeling som ikke laver andet end at gennemlæse og censurere tidligere agenter bogudgivelser. Alle manuskripter skal forbi censuren ellers fængsel, bøder, mistet pension etc. Det virker ret effektivt ikke mange hemmeligheder er kommet ud via disse biografier.

En ting, som vedrører DK, er dog dukket op via en tidligere deep cover CIA agent, som var udstationeret i Stockholm i 1960-70'erne. Hans navn er James Everett og har været en ven af familien siden min mor var barn. Han skriver i sin biografi at han og en kollega i 1970 var i Aalborg i et forsøg på at hverve sønnen af daværende formand for DKP, Knud Jespersen. De var i Aalborg i to dage, men sønnen afslog deres tilbud. De vidste hvor sønnen boede, arbejdede, hvilken bil han havde og hvad hans rutiner var. James nævnet ikke at de samarbejde med PET, men det er højst usandsynligt, at det ikke netop var PET som leverede alle baggrundsmateriale på sønnen forud for aktionen.

Jeg sendte bogen i en PDF til Information for ca. 4 år siden, da sagen om PETs ulovlige journaler på tidligere og nuværede danske politikere var på sit højeste. Ja talte også kort med en journalist på bladet, som virke ganske begejstret over hvad jeg fortalte ham. Historien blev aldrig bragt i avisen og kort tid efter døde debatten om PETs ulovlige arkivet total ud.

Hvis man spurgte PETs top og agenter hvem de i praksis modtager ordrer fra, vil svaret sikkert overraske de fleste.

"Når en stats overlevelse bygger på hemmeligholdelse, fortielser, løgne og bedrag, så bliver sandheden den største trussel for statens overlevelse. Borgere som fortæller sandheden bliver derfor som en afledt uundgåelig konsekvens statens fjender." Citat: Joseph Goebbels (frit oversat)

Ikke meget i denne verden er hvad det giver sig ud for at være.

Arne Lund, Jens Erik Starup, Karsten Aaen, Pórto Qisuk og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Søren Johannesen

Hvis man tror at toppen af det hierarki som PET befinder sig i er Folketinget, så tager man ikke blot fejl, men lukker også øjnene for de efterhånden flere og flere informationer som peger i en anden retning. Ulovlig overvågning af danske politikere og borgere, aktiv deltagelse i internationale CIA ledede drone-henrettelser .... og alt de vi aldrig får at vide.

Da CIAs hemmelige toturprogram blev undersøgt af en kongres-kommission kom det frem, og CIA måtte indrømme, at de ulovligt havde overvåget udvalgte medlemmer af kongressen. Sådan en afsløring ville i en "normal" verden have resulteret i en nedlæggelse af selv samme agentur og resten af alfabet-suppen, men intet skete!

Der eksisterer en "hemmelig" klub for efterretningstjenester kaldet Five-eyes, som består af USA, Canada, UK, Australien, New Zealand og ?. I alle disse lande er det forbudt for efterretningstjenesterne at overvåge egne borgere inden for landets grænser. Derfor blev disse lande enige om at "bytte" opgaver overvåge hinandens borger for at slippe udenom de, for dem, "urimelige" begrænsninger.

Til alle de som ynder at skyde informationer som ikke passer i det officielle narrativ ned med våben som "sølvpapirshat" og "conspirationsteorier", er det værd at bemærke at begrebet conspirationsteori er opfundet af CIA i 1960'erne som en del af deres program "operation Mockingbird". Et program hvis specifikke formål var, via medierne, at skabe et massivt socialt pres mod alle andre teorier end at det var Oswald som dræbte JFK. Det virkede så effektivt, at det blev udfoldet til at favne alle andre "afvigende" historier og idéer.

Sjovt nok udtalte JFK, at han ville splitte CIA i atomer, efter det mislykkede "Bay of pigs" og "Operation North Woods. Operation North Woods var en CIA plan om at skyde et civilt fly fyldt med amerikanere ned i luftrummet omkring Cuba, med henblik på at give Castro skylden og skabe en "troværdig" undskyldning for en amerikansk invasion. JFK nægtede endsige at overveje planen. Kort tid efter blev Lyndon B. Johnson præsident. Dokumenterne vedr. Operation North Woods er offentligt tilgængelige i dag og kan findes på nettet.

Arne Lund, Hans Larsen, Karsten Aaen og Pórto Qisuk anbefalede denne kommentar

Der bør være nogenlunde gennemsigtighed med PET aktiviteter. Overholder PET landet lovgivning. Har PET og andre diverse politiorganer undergrundsdomstol som vilkårlig dømmer folk uden demokratisk kontrol. Har demokratiske institutioner og politiske system effektiv kontrol med PET`s aktiviteter og udvikling af diverse moderne teknologiske tortur værktøjer. Teknologien åbner nye muligheder for udvikling af voldsomme teknikker som kunne skade PET målgrupper.
Mobil teknologien og forskningen indenfor DNA profiler åbner nye døre for tortur instrumenter. I dag kunne du med teknologiens hjælpe udvikle giftprogrammer som indeholder sin DNA profil. Det betyder at du kan forgiftes på behørigt afstand. Teknikken er voldsomt stressende for folk som udsættes for teknologien. Du har ikke en chance. Det er en meget effektiv måde at sætte folk ude af spil. Du mister orienteringsevnen og du dør af stress.
For at effektiv stresse målgruppen har du brug for mange aktører. Her kommer brugen af civile borgere som villigt stiller op som politiet forlængede arm.
I et åbent demokrati er det yderst vigtigt at diskutere og debattere om politikultur. Vi skal lære af historiske fejltagelser. Nuværende magtkoncentration og næste uindskrænket beføjelser til diverse politiorganisationer er meget farlig udvikling. At forbyde en bogudgivelse er en meget alvorlig sag. Domstolenes uafhængighed udfordres af PET. Det er vigtigt at befolkningerne har tillid til domstolene og domstolene ikke bruges til at indføre censur af diverse efterretningstjenester.

Lille rettelse: "Mobil teknologien og forskningen indenfor DNA profiler åbner nye døre for tortur instrumenter. I dag kunne du med teknologiens hjælpe udvikle giftprogrammer som indeholder din DNA profil."

De jeg skriver om er ikke fantasi, det er en virkelighed. Der udvikles teknologier som lovgiverne måtte tage højde for. Lovgivningen i de områder er næsten ikke eksisterende. Og dermed har du frit spil til at udvikle værktøjer som skader en person. Der udvikles næsten usynlige små dimser som indeholder din DNA profil. Din egen DNA profil bruges nu mod dig. Derfor er det meget vigtigt at lovgiverne meget hurtigst starter lovgivningsarbejde som begrænser eller forbyder brugen af DNA baserede gift programmer.
Politiet og efterretningstjenesters anvendelse af teknologien bør hurtigst muligt kortlægges. Det er nogle dødsensfarligt legetøj som lovgiverne har meget lidt kendskab til.
Med den teknologi kunne du meget nemt fjerne uønskede personer efter politiet optik eller efter magthavernes optik. I stedet at afvise eller betegne som fantasi bør alle diskutere og debattere anvendelse af teknologier. Borgerne i et demokratisk samfund bør beskyttes mod disse skadelige værktøjer.

Søren Johannesen - "deltagelse i internationale CIA ledede drone-henrettelser" - er det Morten Storm-sagen, du her refererer til? for den var da ret grundigt omtalt for et par år siden.
Men ellers er jeg bestemt ikke uenig med dig; det er som regel værre, end man tror.
Hvad hedder den bog, som Inf ikke ville gøre mere ved?

Søren Johannesen

Bogen hedder: "The making and braking of an American spy" af James A. Everett
Kan vist kun købes online via Amazon.com. Jeg fandt bogen interessant da jeg har kendt til manden hele mit liv uden at vide at han var tildligere agent, det var først da han skrev bogen for 5-6 år siden, at han afslørede sin identitet for dem udenfor hans familie.

Bogen var interessant pga. min personlige forbindelse til historien, men ellers var den lidt tør i det.