Italien får Obamas støtte til opgør med EU-sparepolitik

Europa bør sætte gang i investeringer, for der er brug for vækst, siger Obama. Han støtter dermed Renzis drøm.
18. oktober 2016 kl. 19:36

Italiens regering med premierminister Matteo Renzi i spidsen har i flere år slået til lyd for et opgør med EU's sparepolitik.

Under et besøg i Washington får den italienske leder støtte fra USA's præsident til et opgør med den økonomiske EU-politik, som den tyske forbundskansler, Angela Merkel, normalt tildeles æren for.

- Det vil være et godt tidspunkt nu til igen at sætte fokus på vækst og investeringer, siger Obama om situationen i Europa.

Præsidentens advarsel går på, at Europa vil opleve fortsat økonomisk usikkerhed og stagnation, hvis EU-lederne svigter at skabe vækst.

Den omfattende handelsaftale TTIP mellem USA og Europa kan ifølge Obama bidrage til den fremgang.

Der hersker fortsat stor usikkerhed og skepsis om den store handelsaftale, som har været drøftet i årevis.

Obama siger på pressemødet med Renzi, at han ser en forbindelse mellem den økonomiske stagnation i EU og en "mindre konstruktiv" opblussen af populisme i Europa.

I Europa har de politiske ledere længe haft travlt med at finde løsninger på migrantkrisen, som der afsættes mange ressourcer til.

USA har kun taget imod en brøkdel af de mange flygtninge, der er drevet på flugt i eksempelvis Syrien.

Obama har taget imod nogle titusinder flygtninge. Han kommer ikke med nye løfter på mødet med Renzi, men han garanterer USA's vilje til at hjælpe.

- Det er en strategisk interesse for USA at sikre, at migrationskrisen, som har fundet sted i Europa, bliver løst, siger Barack Obama.

/ritzau/Reuters

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu