Regeringen gør plads til Cepos i økonomisk råd

Tænketanken Cepos inviteres ind i det uafhængige råd, der løbende vurderer og kommenterer dansk økonomi
4. oktober 2016 kl. 15:56Opdateret 5. oktober 2016 kl. 08:34

Regeringen vil have en repræsentant for den liberale tænketank Cepos med ind i Det Økonomiske Råd.

Det fremgår af regeringens lovkatalog for det kommende folketingsår, som blev fremlagt i forbindelse med åbningen af Folketinget tirsdag.

- I forbindelse med lovforslaget justeres sammensætningen af Det Økonomiske Råd, så Cepos indtræder på en ledig plads på arbejdsgiversiden, skriver regeringen i lovkataloget.

Kataloget fortæller, hvilke love regeringen vil fremsætte i det nye folketingsår. Det fremgår ikke, hvorfor der er opstået en ledig plads.

Ud over formandskabet af Det Økonomiske Råd er der 25 medlemmer.

Blandt dem er flere fagøkonomer samt repræsentanter for Nationalbanken, regeringen, erhvervsorganisationer samt både arbejdsgivere- og lønmodtagere.

Også tænketanken Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har i dag plads i rådet.

Cepos-direktør Martin Ågerup er glad for, at rådet får en stemme, som har et lidt andet fokus end de andre aktører.

- Vi vil have øget fokus på spørgsmålet om produktivitet. At finde flere reformveje til at øge produktiviteten og dermed lønnen og velstanden i det danske samfund.

- Så vil vi gerne se på, hvordan man kan øge effektiviteten i den offentlige sektor, hvilket jeg tror, der er et stort potentiale for at gøre, siger han.

Det er ikke første gang, regeringen piller ved sammensætningen af sådan en institution.

I august vakte det opsigt, da regeringen ville sætte en stopper for, at Dansk Flygtningehjælp kan anbefale medlemmer til Flygtningenævnet.

Nævnet er den øverste instans, når det kommer til at behandle klager over afgørelser om asyl foretaget af Udlændingestyrelsen.

Det Økonomiske Råds formandskab består af fire uafhængige nationaløkonomer, der er kendt som de økonomiske vismænd.

De økonomiske vismænd er uafhængige og kommer med en økonomisk rapport to gange om året.

Det er deres prognose for dansk økonomi og analyser af forskellige økonomiske problemstillinger.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jesper Frimann Ljungberg

Første April ?
Nej ?
.. en joke ?
Nej ?!!?

Hvad bliver det næste..

// Jesper

June Pedersen, Niels Duus Nielsen, Heidi Larsen, Liliane Murray, Allan Stampe Kristiansen, Carsten Mortensen, Einar Carstensen, Mads Berg, Lise Lotte Rahbek, Mads Knudsen, Anne Eriksen, Flemming Berger, Torben Skov, Hans Larsen, Lars Bo Jensen, Tue Romanow, Flemming S. Andersen, kjeld jensen og Herman Hansen anbefalede denne kommentar

...CEPOS repræsenter ikke erhvervslivet i Danmark og er på ingen måder uafhængige. De repræsenterer en snæver kreds af udvalgte voldsomt rige menneskers interesser som f.eks. Lars Seier Christensen og har absolut intet at søge i økonomisk råd.

June Pedersen, Kurt Nielsen, Søren Veje, Finn Hansen, Liliane Murray, Allan Stampe Kristiansen, Carsten Mortensen, Einar Carstensen, Erik Jensen , Karsten Aaen, Arne Lund, Lars Bo Jensen, Flemming S. Andersen og kjeld jensen anbefalede denne kommentar

Men igen. Ingen i den brede offentlige befolkning ved noget om hvad der foregår. Det er nok de færreste, som læser med. Og udadtil ser verden ud som den plejer. Noget andet er i maskinrummet i Danmarks hjerte - Det er ved at blive knust til ukendelighed af en håndfuld personer, som på ingen måde har ret eller moralsk mandat til at gøre dette.

...Danmark afvikles bag gardinerne i ly af mørket helt uden protest fra nogen som helst.

Helene Kristensen, Søren Veje, Liliane Murray, Allan Stampe Kristiansen, Erik Jensen , kjeld jensen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Flemming S. Andersen

Hvorefter det økonomiske "råd(ne)" vil synke endnu længere tilbage ned i den mørke middelalder, og efterlade en hvilken som helst af deres udtalelser og meninger som ligegyldigt mumbo-jumbo.

Ingen vil mere tage denne forsamling af heksejægere alvorligt, ....hvis nogen har gjort det.

Tak til regeringen for at opklare begreberne på dette betydende punkt.

June Pedersen, Kurt Nielsen, Liliane Murray, Allan Stampe Kristiansen, Carsten Mortensen, Einar Carstensen, Karsten Aaen, Lise Lotte Rahbek, Anne Eriksen, kjeld jensen, Flemming Berger og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Når Bæredygtig Landbrug kan sidde på skødet af landbrugs- og miljøministeren, hvad er der så i vejen for, at CEPOS kan sidde med som rådgiver for finansministeren?

Helene Kristensen, Kurt Nielsen, Finn Hansen, Allan Stampe Kristiansen, Einar Carstensen, Erik Jensen , Anne Eriksen, Flemming Berger, Torben Skov, Tue Romanow og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Peter Sterling

Send in the clowns. Så kan de vel også klare alle miljøproblemer ved at ansætte Lomborg?

Cepos er en ekstremistisk propagandamaskine. Man kan ikke legitimere en elitær ideologi ud i virkeligheden ved at ansætte spindoktorer eller repræsentanter for den liberale ensidige tænketank, det må være Liberal Alliance som har gennemtvunget dette på ordre fra Saxo Bank.

Kurt Nielsen, Liliane Murray, Allan Stampe Kristiansen, curt jensen, Carsten Mortensen, Einar Carstensen, Curt Sørensen, Karsten Aaen, kjeld jensen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Jens Erik Starup

Stupiditeten sidder i højsædet i disse år.

Helene Kristensen, Kurt Nielsen, Liliane Murray, Allan Stampe Kristiansen, Carsten Mortensen, Einar Carstensen og kjeld jensen anbefalede denne kommentar
Per Meinertsen

At regeringen inviterer Cepos til at sidde med i Det Økonomiske Råd er vel forventeligt. Vi andre ville nøjes med at trække deres meninger i en dertil indrettet automat.

Niels K. Nielsen

Cepos bidrager værdifuldt, fagligt og sagligt til danske debat.
Det er godt for DK, at også Cepos bliver hørt. Det vil bringe mere fakta ind i debatten, navnlig som de besindige kritikere i den nærmest religiøse og kritikløse tilbedelse af Velfærdsstaten.
De uargumenterede kommentarer her i strengen bekræfter, at der et stort behov for oplyst debat - det vil Cepos bidrage til.

Curt Sørensen

Endnu en højredrejet manipulerende propagandamaskine ind i rådet - men hvorfor dog det? Vi Har jo medierne , De er også blå

Flemming S. Andersen, Kurt Nielsen, Torben Skov, Lise Lotte Rahbek, Liliane Murray, Janus Agerbo, Allan Stampe Kristiansen, Jens Erik Starup, Einar Carstensen, Hans Larsen, kjeld jensen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar

Niels K. Nielsen - Forsøg på satire? Fortæl hvilke oplyste bidrag CEPOS har leveret?

Flemming S. Andersen, Kurt Nielsen, Niels Duus Nielsen, Hans Larsen og Liliane Murray anbefalede denne kommentar
Carsten Mortensen

Cepos? - det er dér de har en siddende som mener at et lån er en indtægt!
(udtalt af Mads Lundbye i P1)

Flemming S. Andersen, Kurt Nielsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Jens Erik Starup

Ja, Carsten Mortensen, hvis man ikke regner med at skulle tilbagebetale lånet, så kan det da godt opfattes som en indtægt.

Kim Houmøller

At lukke ræven ind i hønsegården, er vist at tækkes skattenægterne en kende for meget. Vi skal nok give dig en huskekage Lille Lars til næste E.U. valg. Ligegyldig hvad valget drejer sig om!

Skal vi virkelig til at smøre madpakken og spidse høtyven for at komme tilbage til et folkestyre ? Landespecifikke henstillinger fra EU, Tænkepotter, NGOer, lobbyister og halvstuderede, karrierefikserede politikere uden livserfaring styrer skuden i dag uden hverken mål eller med.

Lars eller Mette, og kaos.

Flemming S. Andersen og Helene Kristensen anbefalede denne kommentar
Niels K. Nielsen

@Arne Lund
Jeg læser altid med interesse Martin Ågerups begavede indlæg i Jyllands Posten.
Eksempelvist - og aktuelt - kan nævnes en indlæg om globalisering versus protektionisme. Argentina var tidligere et rigt land, men indførte protektionisme og sank tilbage. Singapore var tidligere fattig og indførte en liberal markedsøkonomi - og er nu velstående.

Et andet indlæg har drejet sig om konsekvensen af de manglende incitaments- og motivationsforhold, der medfører manglende effektivitet i den offentlige sektor o.a.

Sådan lige pr. hukommelse

Jens Erik Starup

Martin Ågerup er uden tvivl en Guds gave for enkelte mennesker.
For andre er han en fandens plage.