Telegram

Unge får etisk vejviser om nøgenbilleder på internet

Unge lærer i etisk kodeks at undgå nøgenbilleder på internet, oplyser undervisningsminister Ellen Trane Nørby.
Telegram
24. oktober 2016 kl. 10:21

Det er uacceptabelt, at især unge piger får spredt nøgenbilleder og intime videoer på internettet mod deres vilje.

Det mener undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V), som også har ansvar for børn og ligestilling.

Hun bad for et halvt år siden en gruppe lave retningslinjer for, hvordan elever, lærere og forældre skal håndtere den slags sager.

Nu er arbejdsgruppen færdig, og derfor fremlægger Ellen Trane Nørby et etisk kodeks, der skal modvirke, at krænkende materiale bliver delt på internettet.

Kodeks rummer retningslinjer for elever, forældre, lærere og ledere på uddannelser om, hvordan man undgår en ungdomskultur, hvor unge deler nøgenbilleder, og hvordan man håndterer en sag, når billeder er spredt.

- Det er fuldstændig uacceptabelt og mange gange også ulovligt at dele krænkende billeder af andre på nettet, siger Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

- Med det etiske kodeks bliver det nemmere for både elever, lærere og forældre at droppe den berøringsangst og usikkerhed, som mange har over for at reagere på deling af krænkende materiale på nettet.

Arbejdsgruppen med 15 lærere, elever og ledere fra ungdomsuddannelser har udformet det etiske kodeks sammen med ministeriet.

Kodeks fremlægges tirsdag i ministeriet efter arbejdsgruppens sidste møde.

Anne Eskelund, som er næstformand i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) glæder sig over retningslinjerne, som kan bruges på skolerne.

Danske Gymnasier er repræsenteret i arbejdsgruppen ved rektor Bjarne Thams fra Solrød Gymnasium.

- Deling af krænkende materiale på nettet påvirker de unges læring og trivsel, siger Bjarne Thams.

- Derfor ønsker vi med det etiske kodeks at sende et klart signal om, at det er skolens og ledelsens ansvar at handle, hvis en eller flere elever er involveret.

/ritzau/