Telegram

Hus Forbi-sælgere tester MobilePay i kontantløs verden

Færre og færre har kontanter på sig. Derfor har MobilePay og Hus Forbi indgået et samarbejde.
Telegram
1. november 2016 kl. 04:11

I takt med at dankortet og nye betalingsløsninger har vundet indpas, bor der sjældnere og sjældnere en 20'er i lommen. Det kan man mærke hos Hus Forbi, hvis hjemløse sælgere står på gader og stræder.

Derfor har Hus Forbi, hvis 2600 sælgere tjener penge på bladet af samme navn, og Danske Banks MobilePay indgået et samarbejde. Det skal give en testgruppe af sælgere muligheden for at tage imod penge via app'en.

- Det faktum, at færre mennesker har kontanter på sig, har ramt vores sælgere hårdt. Det hører vi, når vi taler med dem.

- Mange vil gerne købe en avis, men har simpelthen ikke kontanter på sig, siger Rasmus Wexøe Kristensen, sekretariatsleder hos Hus Forbi.

Muligheden for at købe en udgave af Hus Forbi bliver knyttet sammen med, at sælgeren får et såkaldt kontantkort. Det kan bruges i hæveautomater og butikker.

- Vores sælgere er jo oftest hjemløse, har ikke en adresse og kan have andre problemer, der gør, at de ikke kan have en bankkonto ligesom alle os andre.

- Derfor er det rigtig godt, at aftalen hænger sammen med en test af dette her kontantkort. Det giver vores sælgere en stor fordel, siger Rasmus Wexøe Kristensen.

I en pressemeddelelse fortæller Hus Forbi-sælger Lene Thorslund, at kontantkortet, der vil blive fyldt op automatisk med dagens salg, har mange fordele.

- Særligt kontantkortet vil blive utroligt vigtigt for os. Så kan vi også få noget at spise, selv om det er uden for bankens åbningstid, og de fleste banker har jo slet ikke kontanter mere, siger hun.

Til en start kører forsøget med 35 Hus Forbi-sælgere over hele landet. De vil teste konstellationen med MobilePay og et kontantkort frem til 1. marts.

- På baggrund af erfaringerne skal det evalueres, om et permanent set-up kan udvikles, således at flere sælgere kan anvende løsningen, skriver Hus Forbi i en pressemeddelelse.

/ritzau/