Telegram

Hvert fjerde barn i EU risikerer at ende i fattigdom

25,3 millioner børn i Europa er i risikozonen for at ende i fattigdom eller blive socialt udstødte, viser tal.
Telegram
17. november 2016 kl. 05:51

Hele 25,3 millioner børn under 18 år i EU risikerer at ende i fattigdom eller blive socialt udstødte. Det svarer til næsten 27 procent af alle børn i unionen.

Det viser tal fra den europæiske statistikbank Eurostat ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge statistikbanken lever de udsatte børn i husstande, hvor mindst én af følgende betingelser gør sig gældende: Sociale ydelser dækker ikke familiens behov, husstanden har utilstrækkelige materielle standarder, og husstandens forældre arbejder lidt eller slet ikke.

Samtidig øger det ifølge Eurostat risikoen for fattigdom eller social udstødelse betydeligt, hvis forældrene er lavtuddannede.

Blandt de 28 medlemslande stå det værst til i Rumænien og Bulgarien, hvor henholdsvis 46,8 og 43,7 procent af børnene er i risikozonen.

Herefter følger det gældsramte Grækenland med 37,8 procent, Ungarn med 36,1 procent, Spanien med 34,4 procent, Italien med 33,5 procent, Litauen med 32,7 procent, Letland med 31,3 procent og Storbritannien med 30,3 procent.

I den anden ende af skalaen ligger de skandinaviske lande. Sverige indtager førstepladsen. Her er 14 procent af børnene i risiko for at ende i fattigdom eller blive socialt udstødte.

Dernæst følger Finland med 14,9 procent og Danmark på en tredjeplads med 15,7 procent.

Tallene er en lille forbedring sammenlignet med 2010, hvor 26 millioner børn - eller 27,5 procent - var i risikozonen.

/ritzau/

EU hører til blandt verdens rigeste lande med virkelig høje BNP. Men i takt med at rigdommene kanaliseres over til en meget lille og meget velhavende gruppe borgere, øges fattigdommen tilsvarende hos andre borgere. - Man kan jo kun fordele de samme penge én enkelt gang.

Så dette er ikke blot chokerende, men det er også virkelig forargeligt, at EU-landenes regeringer er så uinteresserede i deres egne borgere, at de lader dette ske helt åbent.

Og så taler vi her om børn af EU-borgere - i alt 4,6% af EU´s befolkning og omkring 14,8% af alle børn i EU.

Men til dette høje antal kan lægges uledsagede flygtningebørn, der af frygt for at blive udviste, forlader flygtningecentrene og fylder storbyerne med fattigdom og hjemløshed.

- Vil man virkelig være dette bekendt?

...I Tyskland lever op imod 21% af befolkningen i fattigdom. Millioner af fattige tyskere må arbejde i working-poor job og supplerer med hatz IV og lever alligevel på eksistensminimummet. Ligesom millioner af tyskere i dag arbejder som løstansatte daglejer, selv hos de store som VW og BMW. De betragtes som anden rangs arbejdskraft og kan fyres fra dag til dag samtidig med de er dårligt lønnet - Jo, i sandheden "das wirtschaftwunder"

At være fattig i Tyskland er alt alt andet end morsom. Og nej. Det er ikke de tyskere du ser i de danske sommerhuse.

Andelen af overflødige mennesker begynder at nå et kritisk punkt. Og den måde de misrøgtes på af regeringerne kan afspejles på den højre populisme der breder sig hastigt i EU. Herhjemme gør svindler regeringen alt hvad den kan for at op mod 800.000 mennesker skal ende som fattige. Det er deres ypperste mål med deres svindel politik. I 15 år har der væres skatte lettelse efter skattelettelse til særligt de højtlønnede og nu spørger svindler regeringen så "hvor skal pengene komme fra"

Men bare forsæt med at køre store dele af befolkningen til de overflødige, som skal leve i økonomisk ekstrem fattigdom med de menneskelige ødelæggende konsekvenser til følge og ødelagte liv for særligt de berørte børn.

...Velkommen til det "moderne" Løkkeland - I skulle skamme Jer for at ødelægge Danmark.

Det er et bevis på at EU er en toldunion - intet andet. De enkelte lande skal selv tage hånd om deres nationale samfundskontrakt, og få sat ungdomsarbejdsløsheden øverst på dagsorden.