Telegram

Kina vedtager kontroversiel cyberlov

Kritikere frygter, at en ny lov om cybersikkerhed i Kina vil føre til mere censur på det kinesiske internet.
Telegram
7. november 2016 kl. 09:16

En ny kontroversiel lov om cybersikkerhed er mandag blevet vedtaget i Kina.

Formålet er ifølge det kinesiske parlament at imødegå en øget trussel fra hackere og terrorister, skriver det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Lovgivningen ventes at blive indført i juni næste år.

- Som et af de lande, der står over for de største risici i forhold til internetsikkerhed, er det nødvendigt og akut for Kina at indføre og udbygge systemerne, siger Yang Heqing fra kongressens stående komité ifølge Reuters.

Den nye lov betyder, at forsøg online på "at styrte det socialistiske system, splitte nationen, underminere den nationale enhed samt opfordre til terrorisme og ekstremisme" bliver forbudt.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Udenlandske kritikere har peget på, at loven kan lukke virksomheder fra andre dele af verden ude af det kinesiske marked. Samtidig kan det medføre endnu mere censur på internettet end i dag.

Sophie Richardson, der er talsmand for menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watchs kinesiske afdeling, kritiserer, at Kinas parlament har ignoreret den internationale bekymring.

- På trods af en omfattende international bekymring fra virksomheder og organisationer gennem mere end et år, er de kinesiske myndigheder gået videre med denne restriktive lov uden at lave ændringer i den, siger hun.

- Der er allerede meget censur på internettet i Kina, og der er brug for mere frihed - ikke mindre, siger hun ifølge dpa.

Et af elementerne i loven er, at internetaktører skal gemme personlige data og vigtige data fra virksomheder i Kina. Yderligere skal der ydes uspecificeret "teknisk support" til sikkerhedstjenester.

Det bliver også pålagt udbydere at verificere en brugers identitet. Det vil gøre det forbudt at bevæge sig anonymt i cyberspace fra en kinesisk computer, skriver AFP.

Virksomheder frygter, at loven vil tvinge dem til at udlevere oplysninger eller åbne såkaldte bagdøre i deres produkter for at kunne komme ind på det kinesiske marked.

Zhao Zeliang, der leder det kinesiske bureau for cybersikkerhed, siger dog mandag, at det er en misforståelse af loven, at den skulle indskrænke muligheden for at agere på markedet.

/ritzau/

Opdateret 7. november 2016 kl. 09:48

Lyder som en våd drøm for Søren Pind og Trine Bramsen.

Nogen gange er det helt morsomt og følge med i verdens gang. For alt i mens kapitalismen har erklæret sig selv som vinder med kortsigtede strategier efter profit maksimering har kommunistiske Kina anlagt en langsigtet plan for landets udvikling gennem massiv og strategisk intelligent statsstøtte, hvor de opkøber kapitalismens værdier for en ligegyldig sum penge afledt af kapitalismens kortsigtede profit gir.

Men når kapitalismens sejers rus og profit gir har lagt sig og virkeligheden melder sig sidder Kina stærkt på den økonomiske og teknologiske trone, mens kapitalismen og vesten sidder tilbage med lommerne fulde af dollars - Værdiløse dollars vel at mærke.

...Og så er løbet kørt for fremtiden og solgt på udsalg.