Telegram

Konservative vil slanke DR uden rundbarbering

DR skal slankes, men stadig producere public service, mener De Konservatives medieordfører Naser Khader.
Telegram
7. november 2016 kl. 12:48

De Konservative vil bevare DR som et fyrtårn for dansk kultur, historie og sprog.

DR skal producere public service, som kommercielle medier ikke laver. Og selv om DR skal slankes, vil De Konservative ikke rundbarbere statsmediet.

Det fastslår De Konservatives medieordfører, Naser Khader.

Mandag fremlægger public service-udvalget fem scenarier.

De går fra at fjerne DR's mediestøtte til at styrke DR. Dansk Folkeparti foreslog for nylig at skære en fjerdedel af DR's årsbudget på 3,7 milliarder kroner over fem år.

- Vi er ikke med på at slagte DR eller skære en fjerdedel eller en tredjedel af budgettet. Det er vigtigt at gøre DR mere fokuseret. Der kan sikkert spares visse steder, og DR kunne gøres slankere, siger Naser Khader.

Han vil ikke udpege kanaler eller fagområder i DR, som skal væk.

- Vi er ikke mod kommercielle mediekanaler. De kommercielle formater kan udmærket overtages af TV3 og andre. Men DR skal tage sig af vores kulturelle bagage, siger Naser Khader.

Public service udvalget fremlægger en fremtid, hvor TV2 sælges og Radio 24syv stopper i 2019, når koncessionen udløber.

De Konservative vil kun sælge TV2, hvis TV2's regioner lægges under DR, fastslår medieordføreren.

- Vi har ikke problemer med at sælge TV2. Til gengæld skal man udskille TV2's regioner, hvis man sælger TV2 uden public service-forpligtelser.

- Man kunne forestille sig, at det blev inden for DR's rammer, siger Naser Khader.

Han afviser blankt at lukke Radio24syv, som blev skabt af De Konservatives tidligere kulturminister Per Stig Møller.

- Radio24syv har sat dagsorden. Den er kommet ud over rampen. Den gør en forskel. Den har givet DR kamp til stregen og har gjort DR bedre. Så jeg mener, at Radio24syv er kommet for at blive, siger Naser Khader.

/ritzau/

DR skal producere public service, som kommercielle medier ikke laver, siger Naser Khader. Der er blot det problem, at public service i sagens natur må være helt uafhængigt af alle særinteresser - også penge. Og derfor kan ægte public service jo ikke udføres af private.

Men De Konservatives medieordfører, Naser Khader, vil altså have det hele, men han vil til gengæld have det til den halve pris.

Kan nogen fortælle mig det rimelige i, at en enlig folkepensionist skal betale den samme medielicens som en børnefamilie? Det er trods alt mere end 200 kr om måneden til højtlønnede journalister samt et hav af ledere. Føler det er gement tyveri!