Telegram

Støjberg vil trække i urolige asylbørns lommepenge

Udlændingeministeriet er i færd med at udarbejde en særlig husorden for børneasylcentrene
Telegram
26. november 2016 kl. 21:46

Der skal strammes op over for de uledsagede asylsøgere under 18, som ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt.

Det mener udlændingeminister Inger Støjberg (V), som med et borgerligt folketingsflertal i ryggen nu har sat sine embedsmænd i sving.

Ifølge Jyllands-Posten er ministeriet i gang med at udarbejde en husorden, der skal gælde på børneasylcentrene.

Den skal blandt andet indeholde et forbud mod alkohol og hash, ligesom der skal være ro på værelserne på et bestemt tidspunkt.

- Der har i al for lang tid været en slaphed over for de unge, blandt andet fordi regelgrundlaget for en fast hånd ikke har været der. Det indfører vi nu, siger Støjberg til avisen.

Overtræder de unge husordenen, vil de kunne trækkes i de cirka 200 kroner, som de får i lommepenge om ugen.

Samtidig bliver der også mulighed for at ransage værelserne, bruge fysisk magt og om nødvendigt at sende uregerlige unge på sikrede institutioner.

Hos Røde Kors, der driver fire børneasylcentre, frygter asylchef Anne La Cour Vågen, at reglerne kan føre til konflikter og vrede blandt de unge.

Hun minder i øvrigt om, at man allerede har husregler på asylcentrene.

/ritzau/

Opdateret 27. november 2016 kl. 10:03

Mon Støjberg også husker at indskrive et forbud mod seksuel udnyttelse af børnene i sin husorden?

Det er værd at være opmærksom på hvilket krydspres, dette vil anbringe fagpersonalet på børneasylcentrene i; mere kontrol, mere sanktionering, nultolerance ... og dét i en sammenhæng, hvor alene dét at skabe en tillidsfuld relation med børnene er ekstremt vanskeligt.

Janus Agerbo, Flemming Berger, Lise Lotte Rahbek, Anne Eriksen, Ole Frank, Karsten Aaen, Arne Lund og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Jeg ved ikke, hvordan det er i Danmark. Men alle tilsvarende asylbørn er i mere eller mindre psykisk behandling i andre sammenlignelige lande. Og 40-45% er virkelig tunge psykiske klienter.
- Men måske består behandlingen i Danmark mest af inddragne lommepenge?

Så med denne holdning egentlig kan jeg da godt forstå, at herrefolket helst vil trække sin underskrift på FN´s Børnekonvention tilbage.

Janus Agerbo, Christel Gruner-Olesen, Anne Eriksen, Allan Stampe Kristiansen, curt jensen, Ole Frank, Bodil Waldstrøm, Karsten Aaen, Christian Mondrup, Henrik L Nielsen, Martin Madsen og Arne Lund anbefalede denne kommentar

Er der slet ingen bund nedad hos Støjberg?

Regelmæssig omgang med børn og unge, fremmer forståelsen for, hvorfor nogle af og til, gebærder sig tosset. Det er måske det, der er galt med Støjberg - at hun ikke omgås børn og unge, og så må det jo blive derefter. De gør et flertal i Folketinget tilsyneladende heller ikke.
Støjberg nævnes som en mulig afløser for Løkke, den dag han snubler i bilagene. Skulle det ske, så må initiativer som dette indgå i bedømmelsen af hvorvidt hun har de egenskaber, der skal til at varetage jobbet. Eller handler det bar om at finde en kandidat, der kan sælge billetter, så skide være med resten.

Lise Lotte Rahbek, Jørgen M. Mollerup, Anne Eriksen, Allan Stampe Kristiansen, curt jensen, Ole Frank og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Jens Erik Starup

Det med bunden Arne Lund, det ved jeg ikke rigtigt, om jeg kan skrive. Men i bunden af Støjberg går jeg ud fra, at gattet sidder.

Hvis det gælder udlændinge og kan medvirke til at profilere hende er ingen sag for lille til at dansk politiks svar på skimmelsvamp vil blande sig i den.

Et det man kalder op-bureaukratisering.

Det sker ikke ofte at jeg fatter ord. Men denne dame klarer det igen og igen at slå luften ud på mig.

Det er helt i tråd med den sidste og den ny regerings motto: "tag pengene fra dem og folk gør hvad de skal - får job - tager den vedtagne uddannelse, laver ikke ballade og forbliver børn til de er 18, passer deres sengetid":)

Hvis mine unger var umulige og ikke gad rette sig efter reglerne i huset, så inddrog jeg nu også deres lommepenge. Det virkede altid.

Jens Erik Starup

Nu er det jo sådan, at ingen kan foreslå pædagogiske værktøjer, som man ikke har kendskab til.
Man kan jo så undre sig over, hvis nogen skulle mene, at det er ministerens opgave at foreslå pædagogiske løsninger.