Trump afviser at omstridt rådgiver er racist

I et interview med New York Times tager Trump afstand fra den højreorienterede alt-right-bevægelse.
22. november 2016 kl. 21:06

USA's kommende præsident, Donald Trump, afviser, at hans nye chefstrateg, Stephen Bannon, skulle være racist.

Samtidig tager han afstand fra den såkaldte alt-right-bevægelse i et interview med New York Times.

- Hvis jeg troede, at han var racist eller alt-right, ville jeg overhovedet ikke overveje at ansætte ham, siger Trump om sin kommende chefstrateg.

Alt-right er en forkortelse af "alternativ-højre" og forbindes med en politisk bevægelse i USA, der blandt andet kæmper for at bevare "hvid identitet".

Demokrater, borgerrettighedsorganisationer som Rådet for Amerikansk-Islamiske Relationer og selv en række republikanere kritiserer Trump for at have valgt den stærkt højreorienterede Stephen Bannon som sin chefstrateg.

Kritikerne siger, at Trump dermed lukker en racist, antisemit og fortaler for hvidt overherredømme ind i Det Hvide Hus.

Bannon blev hentet ind i Trump-valgkampen sidst på sommeren fra det højreradikale Breitbart News. Det er et medie, der har fremmet alt-right-bevægelsen.

Breitbart News beskrives af amerikanske medier som eksempelvis radiostationen NPR for at være en løs gruppering af racister, nynazister, antisemitter og folk, der arbejder for hvidt overherredømme i USA.

Under Trumps besøg på New York Times tirsdag spurgte avisens redaktør Dean Baquet den kommende præsident, om han synes, at han har bidraget til at styrke alt-right-bevægelsen.

- Det tror jeg ikke. Det er ikke en gruppe jeg ønsker at styrke. Hvis de er styrket, vil jeg se på det og finde ud af hvorfor, svarede Trump.

/ritzau/NTB

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Vibeke Rasmussen

"Det tror jeg ikke. Det er ikke en gruppe jeg ønsker at styrke. Hvis de er styrket, vil jeg se på det og finde ud af hvorfor, svarede Trump."

Og som med stort set alt andet, Donald Trump siger, udtrykker han hverken en klar holdning eller noget konkret. Alligevel vil kommentatorer og analytikere langt, længe og meget alvorligt udlægge for sagesløse seere, lyttere og læsere, hvad Donald Trump egentlig mente, og hvad han i øvrigt tror og lover. Og, ikke at forglemme, udlægge (=gætte på!) hvad hans politik egentlig er.

Ikke at forskellige medier nødvendigvis (i første omgang!) kommer frem til samme konklusion, det er udtalelserne alt for vage til, men det afholder dem nu ikke fra til stadighed at behandle manden og hans udtalelser, som om de giver mening og bør tages alvorligt.

:) Hvad skal de ellers gøre? Det går jo ikke at sige sandheden. Det var vel også grunden til at han fik så mange stemmer, bestem selv indholdet.
I sandhed underholdende...